r
Nosalty Logó

Mustáros rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mustáros rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8939.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    5347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A burgonya előkészítéséhez

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd levesszük róla és karikákra vágjuk.
  2. Közben a tojásokat is keményre főzzük, és ezt is karikákra vágjuk.
  3. A krinolint nem szükséges megfőzni, a lényeg, hogy ezt is felkarikázzuk.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsázunk.
  5. Besamelmártást készítünk: 5 dl tejből, 2 csapott evőkanál lisztből és vajból, a végén pedig dijoni mustárral ízesítjük.
  6. Most már mindenünk adott, és elkezdhetjük a rétegezést: krumplira tojás, kolbászszeletek és krinolin, megsózzuk és borsozzuk, majd nyakon öntjük a mustáros-besamellel. Ezt folytatjuk a végén krumpliréteget kell kihoznunk belőle és tetejét megkenjük vékonyan tejföllel.
  7. A sütő legyen 180°C-os és akkor 40-50 perc alatt kész is az rakott krumpli újragondolása.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21178
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott krumpli jó hagyományosan is, de nem mondhatom, hogy ez nem áll meg mellette.

Hozzávalók

A burgonya előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...