Mustáros rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
A burgonya előkészítéséhez
-
250g burgonya144 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
38g gyulai kolbász170 kcal
-
63g krinolin168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
125g tej70 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
873
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
A burgonya előkészítéséhez
-
1000g burgonya578 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
150g gyulai kolbász678 kcal
-
250g krinolin673 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
500g tej280 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3492
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
A burgonya előkészítéséhez
-
41.2g burgonya24 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
-
6.2g gyulai kolbász28 kcal
-
10.3g krinolin28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
20.6g tej12 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g dijoni mustár0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Összesen
144
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2234.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 1337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 263.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
873
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.7 g
Zsír
-
Összesen 239.9 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8939.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1679 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1459 mg
-
Nátrium 5347 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1055.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1193 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 715 mg
-
Retinol - A vitamin: 1179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1059 micro
Összesen
3492
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
A burgonya előkészítéséhez
-
1 kg burgonya
-
4 db tojás
-
2 dl tejföl
-
15 dkg gyulai kolbász
-
25 dkg krinolin
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A besamelmártáshoz
-
5 dl tej
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 kk dijoni mustár
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek zsemlemorzsa
-
1 ek vaj
Elkészítés
A burgonya előkészítéséhez
- A krumplit héjában megfőzzük, majd levesszük róla és karikákra vágjuk.
- Közben a tojásokat is keményre főzzük, és ezt is karikákra vágjuk.
- A krinolint nem szükséges megfőzni, a lényeg, hogy ezt is felkarikázzuk.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsázunk.
- Besamelmártást készítünk: 5 dl tejből, 2 csapott evőkanál lisztből és vajból, a végén pedig dijoni mustárral ízesítjük.
- Most már mindenünk adott, és elkezdhetjük a rétegezést: krumplira tojás, kolbászszeletek és krinolin, megsózzuk és borsozzuk, majd nyakon öntjük a mustáros-besamellel. Ezt folytatjuk a végén krumpliréteget kell kihoznunk belőle és tetejét megkenjük vékonyan tejföllel.
- A sütő legyen 180°C-os és akkor 40-50 perc alatt kész is az rakott krumpli újragondolása.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 21178
- Feltöltés dátuma: 2009. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A rakott krumpli jó hagyományosan is, de nem mondhatom, hogy ez nem áll meg mellette.