Mustáros lencsesaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Főzés
perc
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
63g lencse220 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
164 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
691
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
250g lencse880 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
2g fehérborecet0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2756
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
21g lencse74 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
8.4g kolozsvári szalonna55 kcal
-
8.4g sárgarépa3 kcal
-
41.9g csirke alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g mustár1 kcal
-
0.2g fehérborecet0 kcal
-
7.1g olívaolaj63 kcal
-
3.8g petrezselyem1 kcal
Összesen
232
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 786.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 2448 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 686 micro
Összesen
691
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 71.4 g
Zsír
-
Összesen 198.8 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3147.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 882 mg
-
Nátrium 1846 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 219.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1283 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 817 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1295 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 9790 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2743 micro
Összesen
2756
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 821 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg lencse
-
5 dkg vaj
-
5 dl csirke alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek mustár
-
2 kk fehérborecet
-
1 dl olívaolaj
Elkészítés
- A lencsét 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
- A szalonnát a vajon kisütjük, a hagymát megfonnyasztjuk benne. Az apróra vágott répát hozzátesszük és további 3 percig sütjük. A lencsét is hozzákeverjük, majd felöntjük a csirkelevessel. Borsozzuk, majd puhára főzzük. A sózással vigyázzunk, mert a szalonna is sós lehet (sózás előtt kóstoljuk meg). Kb. akkor puhul meg a lencse, amikor elfő a leve.
- A mustárt az ecettel simára keverjük, majd az olajat csepegtetve hozzáöntjük és elkeverjük. A mártást a lencsére öntjük, jól összedolgozzuk, petrezselyemmel ízesítjük.
- Receptkönyvben: 457
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 197634
- Feltöltés dátuma: 2008. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én általában télen szoktam lencsét készíteni, ezt a salátát pedig sült húsokhoz köretként adom. Most meleg előételként próbálkoztam.