Mustáros lencsefőzelék
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
CulinaRita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
235
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
942
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
76
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 238.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1489 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
235
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 751 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 955.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1227 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5957 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
942
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 200 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg lencse
-
8 dl víz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek kacsazsír
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megmosott lencsét 4-5 órán át, a mennyiségénél kétszer annyi vízben beáztatjuk, hogy a duzzadásával megkönnyítse a főzés idejét.
- A hagymát felaprítjuk, és kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a leszűrt lencsét és a felaprított sárgarépát, valamint a mustárt. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és puhára főzzük.
- Kiemelünk belőle egy kis merőkanálnyi adagot, amit villával összetörünk, és visszahelyezzük a lábasba. Ezzel az eljárással önmagával sűrítettük.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 43407
- Feltöltés dátuma: 2015. november 28.
Ajánló
Friss koriander kiváló a tetején!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
CulinaRita
49 recept
Mindenevő voltam iskolás koromban, de sok olyan 'menza kaja' volt, ami már az illatára sem jött be, és azokat évekig nem ettem. Ilyen volt a lencse, amit még Szilveszterkor jószerencse babona miatt sem voltam hajlandó enni. Pedig micsoda finomságot hagytam ki évek alatt...