Nosalty-kvíz: Te felismered a különböző fűszernövényeket?
Szívesen használsz zöldfűszereket az ételeidhez? Na de képek alapján is felismered őket, még nem szárított formában?
Liptai LillaSzívesen használsz zöldfűszereket az ételeidhez? Na de képek alapján is felismered őket, még nem szárított formában?
Liptai LillaA koffein hallatán azonnal a kávéra gondolunk, azonban vannak olyan teafajták, melyek ugyanúgy tartalmazzák ezt az élénkítőszert.
NosaltyNem kicsi méretű, a kertben nő, mindenre felfut, vicces névre hallgat, zöld, és főzelékbe, de panírbundába is kerülhet... mi az? A kolbásztök, mely augusztus végén terem!
NosaltyBár elsőre talán jó ötlet lehet egy finom saláta, a szakértő inkább nem tanácsolja, hogy ez legyen az utolsó étkezésünk.
NosaltyA kávézás sokaknál reggeli rutin, ami nélkül el sem indulhat a nap. Az otthon készített kávé időhatékonyság és pénztárcakímélő szempontból is előnyösebb, mint a kávézókban és pékségekben kapható elviteles. Abba viszont kevesen gondolunk bele, hogy a kávéfőző rendszeres takarítása milyen fontos!
NosaltyAttól még, mert a szilvaszezon derekán járunk, sajnos sosem garancia, hogy nem kapunk éretlen gyümölcsöt a piacon. Ha ez bekövetkezne, mérgelődés helyett nyúljunk inkább az alábbi 3 recept egyikéért!
Lakos BenedekCsillog-villog a konyha, és sehol egy morzsa? Tisztán tartod a konyhapultot, a tűzhely is ragyogóra van suvickolva, a hűtőszekrény ajtaja sem zsírfoltos, de a mi a helyzet a sütőkesztyűvel? Erről a hővédő konyhabéli segédeszközről szeretünk megfeledkezni, ami a mosást illeti, pedig nagyon fontos része a higiénikus konyhának. Olvass tovább, és tudd meg, miért kell(ene) rendszeresen mosni a sütőkesztyűt!
Balogh LillaA hangyák szemérmetlenül betolakodnak oda, ahol finom falatokat sejtenek, és ez a ház falain belüli teret is jelentheti. Ha azt tapasztalod, hogy a kertben már kisebb hangyainvázió jelent meg, akkor valószínűleg előbb-utóbb a beltér is megtelik velük. Mi most megosztunk veletek 4 okot, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy ellepjenek a hangyák.
Balogh LillaA Netflix egy sor új produkciót jelentett be, többek között rengeteg dokumentumfilmet is.
NosaltyNapi Tippünk után biztosan te is tartasz majd némi kovászos vagy csemege uborkát a fagyasztódban!
Szász NóriEgyértelműen megbukott a magyar csipszadó, ami 2011 óta az adófizető polgárok életének része. Na de mit is jelent ez?
NosaltyAnnak ellenére, hogy már csak pár napunk maradt a naptári nyárból, még bőven készíthetünk ízes paradicsomleveseket. Például az alábbi csodás, napfényes, karakteres delikvenseket!
NosaltySzomorú kimondani, de lassan elérünk a kovászolószezon végére. Ha rendesen nekifeküdtünk a savanyúságkészítésnek, ezen a ponton lehet, hogy már unjuk kicsit az uborkát. Szerencsére van alternatíva azok számára, akik így éreznek: ők elkészíthetik az alábbi öt kovászolt zöldség egyikét.
Lakos BenedekEgy szelet nagyon könnyed, extrán gyümölcsös, joghurtos tortaszelet repít titeket a múltba, a gyerekkori nyarak kedvenc csemegéjével.
NosaltyNincs mindig annyi időnk, hogy nekiálljunk tésztát gyúrni és tölteléket kavarni – ilyenkor jöhetnek jól az alábbi gyors piték, amelyek kész leveles tésztával készülnek.
NosaltyMég aranygaluska és guba ihlette diótorta-verziókat is mutatunk, tartsatok velünk!
NosaltySportolók, edzőterembe járók, figyelem! Egy igen kedvelt ízesítésű, csokoládés fehérjeporral akadtak gondok, ezért visszahívják a Decathlonból.
NosaltyGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Egy időben kifejezetten divatosak voltak, és valóban szépek és mutatósak tudnak lenni, azonban a legkevésbé sem praktikusak.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...