r
Nosalty Logó

Mustáros karaj barnaszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jonas konyhája
Mustáros karaj barnaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Húshoz

Szószhoz

Összesen 511 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Húshoz

Szószhoz

Összesen 3066 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Húshoz

Szószhoz

Összesen 177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 511 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232 g

Zsír

  • Összesen
    192.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6708 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    3053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 3066 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Szószhoz

Elkészítés

Húshoz

  1. A sertéskarajt 1,5-2 cm vastagságúra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a felkockázott vöröshagymát, reszelt fokhagymát, mustárt és olívaolajat. Jól összekeverjük, 2-3 órán állni hagyjuk. Ha van rá lehetőség, akkor hagyjuk egész éjszaka állni.
  2. Felhevített serpenyőbe helyezzünk pár csepp olívaolajat. Helyezzük a hússzeleteket a serpenyőbe, és rakjuk a hússzeletek tejére 1-1 szalonna szeletet, majd fedjük le, és kis lángon süssük 5 percig.
  3. Igény esetén tegyünk rá még mustárt, forgassuk át a húsokat, és nagyobb lángon süssük tovább a húst, amikor a szalonna üvegessé vált, azokat emeljük ki. Süssük addig, amíg a mustár nem karamellizálódik.

Szószhoz

  1. A mustár és a hagyma kicsit meg fog pirulni, de nem kell megijedni, minden egyes megsült adag hús után egy fakanállal kaparjuk ki az égett részeket egy tányérba. A sütés végére 3-4 evőkanálnyi össze fog jönni.
  2. Amint kész vagyunk a hús sütésével, kaparjuk a pirult részeket vissza a serpenyőbe, és öntsük fel 1 dl vízzel, adjuk hozzá a mézet és 2-3 evőkanál mustárt.
  3. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. Igény esetén sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor kellőképpen besűrűsödött, egy szűrőn passzírozzuk át.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5115
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 17.

Ajánló

Krumplipürével és savanyú paprikával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jonas konyhája 13 recept

Barátaink jöttek vacsira, valami pikáns fűszerezésű húst szerettem volna készíteni. Szeretek kísérletezni az ízekkel, ezúttal ez jött össze. Szerencsére mindenkinek nagyon ízlett, így csak a kutya maradt éhen.:)

Hozzávalók

Húshoz

Szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...