r
Nosalty Logó

Mulligatawny leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mulligatawny leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2505 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    549 micro
  • β-karotin
    1406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    3297 micro
  • β-karotin
    8438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 2505 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, apró darabokra vágjuk, majd hideg sós vízben, a hagymával, a leveszöldségekkel és a babérlevéllel lassú tűzön kb. 2 óra alatt puhára főzzük.
  2. A halványító zellert apró kockákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kiszedjük a magokat, majd apró kockákra vágjuk. A megfőtt húst lebőrözzük, a csontokról leszedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A levest átszűrjük.
  3. A forró vajban a zeller- és paradicsomkockákat kb. 5 percig dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, apránként felöntjük 1 ½ l levessel, 20 percig főzzük. Sóval, curry-vel és cayenne borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a tejszínt. A húst a levesben felmelegítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15600
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Ajánló

Az eredeti receptben a forró vajban, mielőtt a paradicsom- és zellerkockát hozzáadnánk, kisütünk 100 g apró kockára vágott szalonnát. Én ezt most kihagytam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept forrása: Hedwig Maria Stuber – Ich helfe dir kochen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...