r
Nosalty Logó

Muffin torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Muffin torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Összesen 1547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Összesen 15445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    189.8 g

Zsír

  • Összesen
    815.5 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    329 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    1964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9180 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    1933 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3193 mg
  • Nátrium
    3007 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1861.7 g
  • Cukor
    1165 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    628 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    1638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6069 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    4068 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 15445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A vajas, csokikrémes minitortához

  1. Vajas minitorta csokikrémmel: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Robotgéppel keverjük krémesre egy tálban a margarint a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd az aromákat.
  2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd a margarinos keverékre öntjük ,felváltva a tejjel.
  3. Elkeverjük és 12 db muffin formába tett kapszliba kanalazzuk.
  4. Betesszük a sütőbe és 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 10 percig hagyjuk a formában, majd rácson hagyjuk kihűlni.
  5. Krém: A mikróban felolvasztjuk a csokit a tejjel, kb. 1-2 perc szükséges. Jól elkeverjük és félretesszük.
  6. Kézi robotgéppel krémesre keverjük a margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és közepes sebességgel keverjük, majd mehet bele a tej. Addig keverjük amíg kivilágosodik.
  7. Ezután belekeverjük a csokit, és még keverjük egy kicsit.
  8. A tortácskákat kettőbe vágjuk és megkenjük a csokikrémmel, majd újra visszatesszük a tetejét és habzsákból kinyomóval díszítjük a krémmel.
  9. Mini torta: A muffinsütőt kibéleljük a kapszlikkal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  10. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a tojásokkal.
  11. A lisztbe keverjük a citromhéjat, a sütőport és a sót, majd a tojásos masszához hozzáadjuk és a tejet is beleöntjük.
  12. A muffinpapírokat megtöltjük és kb. 20 percig sütjük. Tűpróba!
  13. Krém: A vízből és cukorból szirupot főzünk, közben a tojásfehérjéből kemény habot készítünk.
  14. A sűrű szirupot hozzáöntjük a habhoz, közben tovább verjük.
  15. A puha margarint is hozzáadjuk, közben tovább habosítjuk, majd kihűtjük.
  16. A kihűlt muffinok belsejébe nyomunk a krémből egy hoszabb kinyomófejjel, majd a tetejére spirálos mintát rajzolunk egy másik kinyomófejjel.
  17. Meggyhabos cupcake: A muffinformát kibéleljük a kapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  18. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd akacsony fokozaton kanalanként belekeverjük a porcukrot és a sót. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan, már nem habverővel alaposan belekeverjük a lisztet.
  19. A tésztát belekanalazzuk a kapszlikba és mindegyikbe belenyomunk 3-3 félbevágott meggyet, de lehet szőlőt, szilvát, stb. A sütin elsimítjuk a tésztát, hogy ne látszódjon a gyümölcs.
  20. Betesszük a sütőbe és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!
  21. Krém: A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a használati utasításnak megfelelően a habfixálót. A befőtt levéből teszünk bele, hogy szép rózsaszín legyen.
  22. A krémet habzsákba tesszük és egy hosszabb kinyomófejjel a süti belsejébe is nyomunk krémet, majd a tetejére is spirál alakban teszünk a krémből.
  23. Pudingos muffin: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin formába tesszük a kapszlikat.
  24. Összekeverjük a száraz, és a nedves hozzávalókat, majd a kettőt egymással. Belekanalazzuk a kapszlikba.
  25. Min. 20 percig sütjük, majd 10 percig hagyjuk a formában. Amíg sül a tészta elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A pudingot szokásos módon készítsük el, csak kevesebb tejjel!
  26. Rácson hagyjuk kihűlni a tésztát. A tetejéről egy kalapka alakú tésztát levágunk és kicsi kávéval meglocsolhatjuk, de nem fontos.
  27. A pudingot betöltjük a kivágott helyre, és visszetesszük a kalapot.
  28. A muffinok tetejét valamelyik krémmel, ami maradt, bekenjük, és megszórjuk kókusszal.
  29. Összeállítása kedved szerint!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13992
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

A muffin bármikor jó desszert, de így, "álruhában", talán alkalmi és fiataloknak való, tehát egy 30-asnak még simán!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom 30 éves lett és rögtön az jutott eszembe, hogy 30 db. muffint készítek! Persze a 4 fajta közül csak egy lett muffin, a többi cupcake. TraRita receptje alapján készült az egyik mini torta. A másik kettő egy cupcake blogról, a 4. amelyik muffin, a Gasztrostúdióról. Köszönet érte! Persze több lett mint 30, de mi itthon is megkóstoltuk! :) Próbáltam totaformára alakítani egy kör alakú tálcán, de valahogy még muffinból is sok a 30, hát még az évekből!!!:) (Bocsi kislányom, ez nem Rád vonatkozik!) Az időket az összesre próbáltam írni.

Hozzávalók

A vajas, csokikrémes minitortához

A muffinból készült minitortához

A meggyhabos cupcake-hez

A pudingos muffinhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...