r
Nosalty Logó

Mozzarellás csirkemell sült zöldségekkel és bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mozzarellás csirkemell sült zöldségekkel és bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Összesen 1714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Összesen 67 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    7332 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3688 micro
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9058.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    5607 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1730.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3078 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    29330 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    14751 micro
Összesen 1714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Elkészítés

Hús elkészítése

  1. Előző este a csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és sóval bedörzsöljük. A fokhagymát présen átnyomjuk, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a két teáskanál mustárral és a tejszínnel elkeverjük. A hússzeleteket egy zárható műanyag vagy üvegtálba fektetjük, ráöntjük a tejszínes keveréket, fedőt rázárjuk, összerázzuk, és hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát.
  2. Másnap a húst a tejszínes páccal együtt tepsibe tesszük, reszelünk rá sajtot, alufólia alatt, légkeveréssel 30 percet sütjük 180 fokon, majd alsó-felső lánggal, a fóliát levéve sütjük, míg a sajt meg nem pirul.

Köret elkészítése

  1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük, kockázzuk. Ezt előző nap is megtehetjük bátran, nem fognak megbarnulni, ha zárható dobozban, hűtőben tároljuk.
  2. Sütőpapíros tepsibe borítjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd összeforgatjuk. 180 fokon kb. félóra alatt sütőben megsütjük őket.
  3. A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd összeforgatjuk a sült zöldségekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18106
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igyekszem olyan recepteket találni, amelyeket előző este elő lehet készíteni, így a főzés napján "jamieoliveres" lazasággal és gyorsasággal dobható össze az ebéd. Ez a husi saját találmányom, laktató, de egészséges őszi finomság.

Hozzávalók

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...