r
Nosalty Logó

Mozzarellás csirkemell fokhagymás spagettivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Puffin
Mozzarellás csirkemell fokhagymás spagettivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1138
Kalória
61.8g
Fehérje
106.2g
Szénhidrátok
50.5g
Zsír
294g
Víz
157g
Koleszterin
5.8g
Rost
11.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3287 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    247.3 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7646.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    475 mg
  • Kálcium
    1598 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    3133 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1375 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13147 micro
  • Lut-zea
    1806 micro
Összesen 4547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    591 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. Az olaj felével egy serpenyőben pirítsuk meg a felszeletelt újhagymát, majd adjuk hozzá a félbevágott paradicsomok kétharmadát. Az oregánó és a ketchup hozzáadása után alacsony lángon kevergessük pár percig, de ne hagyjuk elpárologni a keletkezett paradicsomlevet. Az egész szószt egy hőálló tálba öntsük át.
  2. A csirkemellet nagyon vékony szeletekre vágjuk fel, és az olaj másik felén süssük pirosra a szeletek mindkét oldalát. A kész hússzeleteket helyezzük rá a paradicsomos alapra. Kapcsoljuk be a sütőt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a maradék (főzés nélküli ) paradicsomdarabkákat egyenletesen szórjuk rá a csirkére.
  3. A felszeletelt mozzarellával fedjük be a paradicsomos húst, és 15 perc alatt süssük pirosra.
  4. Amíg a hús sül, főzzük meg a tésztát. A tejszínt, a mascarponét és a reszelt fokhagymát egy lábosban vagy egy nagyobb serpenyőben folyamatos keverés mellett egy percig rotyogtassuk. A kifőtt tésztát szűrés után, de öblítés nélkül keverjük bele a fokhagymás szószba.
  5. A tésztára halmozva a forró csirkét azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Nagyon ízletes olaszos recept. A spagetti saját ötlet volt. Mivel a sütés során keletkezett paradicsomos szósz nem annyira sűrű, gondoltam, feldobom a tésztát egy jól harmonizáló fokhagymás szósszal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!