r
Nosalty Logó

Mozaik szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Mozaik szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Összesen 7456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    452.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    2600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5205.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.5 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2134 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    1824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2084 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 7456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Krém:
  2. A 10 tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd vízfűrdőn álladó keveréssel besűrítjük (kb. 15-20 perc).
  3. A pudingporból és a tejből pudingot főzünk, mindkettőt lehűtjük, és összevegyítjük.
  4. A vajat habosra kavarjuk, és a kihűlt krémhez adjuk. Amíg a tészta sül, hűtőbe tesszük.
  5. Tészta:
  6. A 10 tojásfehérjét a 30 dkg porcukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzáadjuk a liszttel elvegyített darált diót.
  7. Tepsi háton sütőpapíron elterítve 4 lapot sütünk (laponként 15-20 perc, ha ujjunkal megérintjük nem szabad ragadjon). A papírt csak kihűlés után húzzuk le róla.
  8. A lapokat keresztben félbevágjuk, krémmel megkenjük, egymásra helyezzük, a legfelső lapra is teszünk krémet. A süteményt hűtőbe tesszük, és elkészítjük a mozaikot.
  9. Mozaik
  10. 10 dkg cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk az apróra vágott diót, egy vizezett sima felületre öntjük, és elsimítjuk.
  11. Ha kihűlt, összetörjük, és a tészta tetejére szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 32314
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

Általában a sütőpapírt nem szoktam vajazni, ebben az esetben ajánlatos vékony rétegben megkenni, és egy papírkendővel áttörölni, csak miután kihűlt a tészta, húzzuk le róla a papírt. Nem baj, ha néhol megreped a lap, a krém mindent befed.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozaik szelet
Csiki Piroska 230 recept

Az eredeti recept szerint a krémben nincs puding, mi nem szeretjük a nagyon vajas krémeket, ezért pudingot is tettem bele. Ha sokáig tartjuk a hűtőben, a mozaik megolvadhat, és karamell cseppek lesznek rajta. Aki ropogósan szereti a mozaikot, csak fogyasztás előtt szórja rá. Nagyon finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mozaikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...