r
Nosalty Logó

Moszkauer Maceszgombóc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Moszkauer Maceszgombóc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 444 kcal

Elkészítés

  1. A diót, ha nincs ledarálva, ledaráljuk, és a narancshéjat apróra vágjuk.
  2. Egy lábosban összekeverjük a diót, cukrot, narancshéjat, tejszínt és vajat, majd forrásig hevítjük. A tűzről levéve néhány percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük.
  3. Hűlni hagyjuk és még kissé melegen habzsákba töltjük. Sütőpapírral lefedünk egy tepsit, és kb. fél diónyi nagyságú halmokat készítünk. (Én egyébként csak kanalat használtam, mert nem volt habzsákom, így is jó lett.) Hagyjunk elég helyet a sütik között, mert szétterülnek.
  4. A sütőt 160 fokra melegítjük elő, 10-12 perc sütés elég. Ha már a széle barnulni kezd, akkor kivehetjük.
  5. Ha kihűltek a korongok, akkor a megolvasztott étcsokoládéba mártogatjuk az egyik oldalát, és hagyjuk rádermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1197
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sokadik receptes újságomat vettem éppen, és párom fennhangon közölte, hogy most már igazán csinálhatnék is belőlük valamit, ha már ennyi pénzt kiadok rá. Hát, mit volt mit tenni - igaza volt. Ezt a receptet választotta ki végül. Én még nem ettem előtte Moszkauert, de állítólag az íze olyan lett, amilyennek lennie kell. 35-40 darab lesz belőle, attól függően, mekkora halmokat készítünk.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...