r
Nosalty Logó

Mostari cicvara

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Mostari cicvara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit akár héjában, akár már felkockázva, feltesszük sós vízben főni. (Felkockázva hamarabb megfő.)
  2. Amíg puhul, hagymát pirítunk olajon. Ha megpirult, hozzákeverjük a durvára tört krumplit.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Beletesszük a lisztet, egyszer felforraljuk.
  4. Hozzáöntjük a tejszínt, sűrűre főzzük, ha nagyon összeállna, tejjel higítjuk óvatosan (2-3 ek). Sűrűn krémesnek kell maradnia.
  5. Belemorzsoljuk a túrót, sózzuk-borsozzuk bőven, majd a krumplira öntve forróntálaljuk.
  • Receptkönyvben: 437
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 59029
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Ajánló

Az eredetinél nem jár hagyma a krumplihoz. Én viszont nagyon szeretem a hagymás tört krumplit, így ez került alá. De azért még el tudom képzelni egy kis füstölt szalonnával zsírjára pirítva, megcsurgatva... Az adag /fő értendő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam ma a kérdést, tudom-e a čičvara/cicvara (csicsvara) receptjét, vagy tudom-e, hogy mi az? A téma azonnal adott volt a következő tényfeltáró nyomozáshoz, ami közben vadul pötyögve a szerb-magyar szótárt, próbáltam fellelni a változatokat. Császármorzsának hiszik - legalábbis Magyarország déli vidékein ezzel a névvel illeték a búzadarát tartalmazó, mai napig császármozsaként futó változatot. Ezt is ezerféleképpen készítették, volt olyan, amit sűrűre gyúrtak, majd csipetkeként szaggatva serpenyőbe sodorták, megpirították, és ezt ették retekkel, újhagymával. Mégsem ez a cicvara. Eredetileg egy szerb étel, úgy készül, mint a puliszka/polenta, és tojást is ütnek bele. Eszik reggelire mindenféle jóval. Ez nem nagyon mozgatott meg, annyira azért nem rajongok a puliszkáért, viszont találtam egy ehetőnek hangzó változatot, amit Mostar városának környékén készítenek. Laktató és gyors. Új kedvencre tettem szert. Ti mit ismertek cicvaraként?  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...