r
Nosalty Logó

Mosolyra fakasztó citromos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorczy92
Mosolyra fakasztó citromos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez: lemon curd

Összesen 800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez: lemon curd

Összesen 3191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez: lemon curd

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 800 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    610 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 3191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez: lemon curd

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval.
  2. A vajat megmelegítjük, és elkeverjük a többi hozzávalóval, majd hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát fél órára hűtőbe tesszük (nem szükséges, de amíg a lemon curd elkészül, jó ha hűl).
  4. A lemon curdot elkészítjük így.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és egy tortaformába "lapítjuk".
  6. Az almákat felszeleteljük, és a karikákat elhelyezzük a tetején, majd sütőbe tesszük.
  7. Miután megsült, kivesszük, és a tetejére öntjük a lemon curd-öt, díszíthetjük ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14224
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dorczy92 9 recept

Egy esős tavaszi délután nem vágytam másra, mint valami vidám színű és ízű sütire. A megfelelő receptet persze nem találtam, így Petra lemon curd-jéből és AzEszter "hülyére zabálom magam süti" tésztájából összehoztam ezt a finomságot : )

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez: lemon curd

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...