r
Nosalty Logó

Morzsolt kávés-krémtúrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Morzsolt kávés-krémtúrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1002 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6000 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1002 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.8 g

Zsír

  • Összesen
    349.3 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6647 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    2195 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.3 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2122 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    314 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 6000 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A barackokat lecsöpögtetjük, felszeleteljük.
  2. Egy magasabb peremű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Elkészítjük a morzsolt tésztát: a lisztet összekeverjük a kétféle porral (kávé, kakaó). Hozzáadjuk a cukrot, majd a vajat. Kézzel ügyesen összedolgozzuk. Elég morzsásra.
  4. Elegyengetjük a tésztát a tepsiben, és ráreszelünk 10 dkg étcsokit. Ez egy finom réteget fog képezni a tésztán.
  5. A túrót simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás krémtúrót, a tojásokat, a pudingport, a cukrot.
  6. A masszát elsimítjuk a tésztán.
  7. Szépen elrendezzük a barackszeleteket a tetején, majd ráreszeljük a maradék csokoládét.
  8. Előmelegítjük a sütőt. Kb. 40 perc alatt elkészül a finomság.
  9. Ügyesen rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni. Szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9879
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Ajánló

Feldobhatjuk bármilyen gyümölccsel. Az eredeti recept mandarint írt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom süti. Gyorsan fogyott. Annyira nem mutatós, de a szeleteléssel feldobhatjuk. :)) Változtattam az eredeti arányokon, részben azért is, mert kifelejtettem a tojást. Pontosabban csak egyet raktam bele. Az eredeti recept négyet ír. Biztos tudat alatt is sokalltam a dolgot :) Szóval az enyémnél sárgább lesz a süti teteje, ha követjük a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...