r
Nosalty Logó

Morzsás, habos almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Morzsás, habos almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3914 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 3914 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Egy méretes üstbe szitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a vajat és összedörzsöljük. Ezután hozzá teszünk 10 dkg porcukrot, tojássárgáját és kissé puha állagú tésztát gyúrunk. A tojások nagyságát figyelembe véve lehet több lisztre lesz szükség.
  2. A tészta felét cipó alakúra formázzuk. A másik fél tésztát szintén felezzük és szintén cipó alakúra formáljuk.Fóliába csomagoljuk őket és hűtőbe tesszük. Az egyik negyed cipócskát pedig a mélyhűtőbe rakjuk.

A töltelékhez

  1. Az almát lereszeljük és egy lábasba tesszük. Meghintjük 5 dkg porcukorral és fahéjjal. Kevergetve főzzük, amíg a keletkezett lé elpárolog. Miután levettük a tűzről, langyosra hűtjük és belekeverjük a zsemlemorzsát.
  2. Egy 22 cm-es tortaformát kikenünk vajjal és pár csipet liszttel. A hűtőből kivett fél tésztát kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát.
  3. Belesimítjuk a kihűlt almatölteléket. A negyed cipóból szintén kör alakú tésztát nyújtunk és ráhelyezzük az a töltelékre.
  4. A tojások fehérjét kemény fénylő habbá verjük és rákenjük a tésztalap tetejére.
  5. A mélyhűtőből kivesszük a negyed tésztacipót és ráreszeljük a hab tetejére.
  6. Előmelegített 170 C-os sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a morzsa meg nem pirul a tetején. Ez kb. 45 perc. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk benne a tortát további 30 percig.
  7. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2776
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsás, habos almatorta
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...