r
Nosalty Logó

Morzsa marinált eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Morzsa marinált eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 1026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral, sóval, és a tejjel, kézi mixerrel elkavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és simára kavarjuk. Kb. 15 percig állni hagyjuk.
  2. Az epret megmossuk, tisztítjuk, nagyságuktól függően ketté illetve négybe vágjuk. A mentát megmossuk, a leveleket letépkedjük, majd apróra vágjuk.
  3. A narancslevet elkeverjük a mézzel, vaníliás cukorral és a mentával. Hozzákeverjük az epret, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd két adagban óvatosan a palacsintatésztához keverjük.
  5. Egy 28 cm átmérőjű serpenyőben a vajzsírt felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. A palacsintát 2 villával darabokra tépkedjük, tovább sütjük. A morzsát a marinált eperrel és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1735
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper helyett elkészíthetjük málnával, áfonyával, szederrel vagy más gyümölccsel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...