Morzsa marinált eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
513
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1026
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 197.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
513
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1257.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 394.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 620 micro
Összesen
1026
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojások sárgáját a cukorral, sóval, és a tejjel, kézi mixerrel elkavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és simára kavarjuk. Kb. 15 percig állni hagyjuk.
- Az epret megmossuk, tisztítjuk, nagyságuktól függően ketté illetve négybe vágjuk. A mentát megmossuk, a leveleket letépkedjük, majd apróra vágjuk.
- A narancslevet elkeverjük a mézzel, vaníliás cukorral és a mentával. Hozzákeverjük az epret, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd két adagban óvatosan a palacsintatésztához keverjük.
- Egy 28 cm átmérőjű serpenyőben a vajzsírt felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A palacsintát 2 villával darabokra tépkedjük, tovább sütjük. A morzsát a marinált eperrel és porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1735
- Feltöltés dátuma: 2013. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Eper helyett elkészíthetjük málnával, áfonyával, szederrel vagy más gyümölccsel is.