r
Nosalty Logó

Monkey bread

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Monkey bread
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

A karamellöntethez

908
Kalória
15.9g
Fehérje
131.4g
Szénhidrátok
35.1g
Zsír
57.6g
Víz
150.5g
Koleszterin
3.3g
Rost
48g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A karamellöntethez

Összesen 908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A karamellöntethez

Összesen 5442 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A karamellöntethez

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.6 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    345.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 5442 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt egy csipet cukorral.
  3. A langyos tejet, olvasztott vajat és tojást is adjuk a liszthez, mehet utána a cukor, majd a felfuttatott élesztő. Jól dolgozzuk össze. Lágy tésztát fogunk kapni, de ne lisztezzük túl, ettől lesz olyan őrjítően puha!
  4. Liszttel megszórva, konyharuhával lefedve kelesszük duplájára.
  5. Ha kész, vajazzuk ki egy 21 centis tortaformát.

A forgatáshoz

  1. A vajat megolvasztjuk. A cukrot kikeverjük a fahéjjal.
  2. A megkelt tésztából diónyi darabokat szaggatunk, kerekre formázzuk, megforgatjuk az olvasztott vajban, majd a cukros fahéjban.
  3. Telepakoljuk vele a formánkat, majd lefedve, meleg helyen, még egyszer megkelesztjük.
  4. Előmelegített sütőbe dugjuk, és kb. fél óra alatt készre sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, takarjuk le. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.

A karamellöntethez

  1. A cukrot kis lángon karamellizáljuk. Ha már folyik és karamell színű, levesszük a tűzről, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Olyasmi, mint az aranygaluska, csak dió helyett fahéj, vanília sodó helyett pedig karamellöntet van rajta. Abszolút addiktív! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!