r
Nosalty Logó

Mokkakrém-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Mokkakrém-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótalap

Mokkakrém

Összeállítás

1249
Kalória
18.2g
Fehérje
138.3g
Szénhidrátok
76.5g
Zsír
90.4g
Víz
401.3g
Koleszterin
9.1g
Rost
102.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótalap

Mokkakrém

Összeállítás

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótalap

Mokkakrém

Összeállítás

Összesen 14991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótalap

Mokkakrém

Összeállítás

Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.6 g

Zsír

  • Összesen
    917.9 g
  • Telített zsírsav
    504 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    300 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    4816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9766.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1978 mg
  • Foszfor
    4558 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1659.1 g
  • Cukor
    1233 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

Víz

  • Összesen
    1084.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    2594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4047 micro
Összesen 14991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 372 kcal

Elkészítés

Piskótalap

  1. Egy 22 cm átmérőjű tortaforma belső oldalát kivajazzuk, aljába sütőpapírt illesztünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. 4 piskótalapot fogunk készíteni, így egy átlagos konyhai robotgépbe, ahogy a tortaformába se fog beleférni az alapanyag, ezért 2 részletben dolgozunk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a félretett tojássárgákat, majd kis adagokban a kakaóporral elkevert lisztet keverjük bele.
  3. A tésztát a tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe toljuk, és 50 perc alatt készre sütjük.
  4. A sütőből kivéve rácsra borítjuk a piskótát, majd kihűtjük. Ha a tészta sütés közben felpúposodott, a tetejét levágjuk. Az így kapott lapot vízszintesen két egyenlő részre vágjuk.

Mokkakrém

  1. Ahogy a piskótalapoknál, úgy itt is két részletben dolgozunk, így biztosan elfér a krémünk a konyhai robotgépünkben.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük. Fontos, hogy a cukor elolvadjon a vajban, ne zavarjanak a desszert elfogyasztásánál a cukorszemek, a krémünk legyen egynemű. Ehhez adjuk a kávét és a kakaóport, majd további 5 percig keverjük. Az így kapott krémet rövid időn belül felhasználjuk.

Összeállítás

  1. A krémet 4 egyenlő részre osztjuk, megtöltjük vele a piskótalapokat, és finoman bekenjük a torta külsejét. 4 lap közé kerül 3 rész krém, az utolsó adagra a bevonásnál van szükség.
  2. A szeletelt mandulát 180 fokra előmelegített sütőben, pár perc alatt megpirítjuk. Ezzel díszítjük a torta oldalát és a teteje közepét. Ehhez egy házilag készített, kör alakú sablon tökéletesen megfelel.
  3. Díszíthetjük a szeleteket csokoládéval bevont rumgolyóval, de a pekándió is tökéletes választás.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az emberek 83 százaléka kávézik, így ha ezt a tortát készítjük, valószínűleg a társaság kedvére teszünk. Ha szeretnénk, süthetünk kisebb tortát, ebben az esetben 8 tojásból süssük a piskótalapot, 450 g vajból keverjük a krémet. A szeletekre rumgolyó helyett pekándiót is tehetünk, jól mutat rajta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Nem félnek ugrani, és ez be is jön nekik –...

A Covid szülte kényszerhelyzetekből néha valódi sikersztorik bontakoztak ki. Gelencsér Janka és Csillag Richárd először beindították a Piac a kertben névre hallgató termelői piacot, majd idén megnyitották a Lokalista bisztrót, a nagykanizsaiak találkozóhelyét. A kezdetekről és az új tervekről Gelencsér Janka mesélt nekünk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!