r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas brownie Puffintól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Puffin
Mogyoróvajas brownie Puffintól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 578 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 3458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 487 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 160 fokra melegítsük elő a sütőt. Egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban alaposan keverjük össze a felolvasztott vajat, mogyoróvajat és a cukrot.
  3. Adjuk hozzá a tojást és a vanília aromát, és ismét egyenletesen keverjük össze a keveréket.
  4. Legutoljára a lisztet, a mogyorót és az apróra vágott étcsokit szórjuk bele a tésztába.
  5. 25-30 percig süssük, addig, amíg a teteje aranybarnára nem sül.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1465
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Havonta egyszer megkívánjuk a mogyoróvajat, de elég unalmas, ha csak kenyérre kenve esszük. Egy könyvtárból kivett, angol szakácskönyvben kerestem egy mogyoróvajas süti receptet. Nem nagyon vagyok oda a brownie-ért, de mogyoróvajjal nagyon finom, és a mogyoródarabkák még izgalmasabbá teszik ezt az egyszerű sütit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...