r
Nosalty Logó

Mogyorós-paszternákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mogyorós-paszternákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4840.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 2058 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paszternákot megpucoljuk és lereszeljük.
  2. A tojásokat a kókuszvirágcukorral, a vanília kivonattal, a reszelt citromhéjjal és az olajjal habosra keverjük.
  3. A mogyorót ledaráljuk, majd összekeverjük a zabliszttel és a sütőporral, és folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez adjuk. Végül hozzákeverjük a mandulatejet és a reszelt paszternákot is.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt kenyérformába simítjuk, és 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 10x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1790
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 11.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Először is: mi az a paszternák? Egy fehérrépához hasonlító gyökérzöldség, az íze azonban a fehérrépáénál édeskésebb, és rendkívül jól harmonizál a vaníliával. Alapvetően inkább köretként, főleg püréként találkozhatunk vele, én azonban most tettem egy merész próbát, és mogyorós süteménybe reszeltem. Azt kell mondanom, hogy nagyon jól tettem, mert a végeredmény valami fantasztikus lett! A zöldség egyáltalán nem látszódik-érződik a kész süteményben, ízre és állagra viszont egy nagyon kellemes, délutáni teához tökéletesen passzoló sütit kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...