r
Nosalty Logó

Mogyorós muffin rebarbarával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Mogyorós muffin rebarbarával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3809.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    735 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 2772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat serpenyőben barnulásig olvasztjuk, majd picit hűlni hagyjuk.
  2. Alaposan összekeverjük a barna cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot.
  3. A mogyorót elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd a száraz hozzávalókat a nedvesekhez mixeljük.
  4. A rebarbaraszárak fás végét levágjuk, megtisztítjuk, és 1 cm-es darabkákra vágjuk őket.
  5. A rebarbarát a tésztához adjuk, és 12 kapszlival bélelt muffinformába töltjük a cuccost.
  6. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük a muffinokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5596
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A fehércsokis-rebarbarás muffinhoz hasonlóan ez is a "szenvedélyes szakács" (The Passionate Cook)  blogjáról származik. Ő azt állítja, hogy a barnára olvasztott vaj egy másik dimenzióba helyezi a tészta ízét. Én őszintén szólva ezt nem vettem észre, de kétségtelenül finom a süti! Amely eredetileg amúgy dióval készül, én a mogyorót jobban szeretem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...