r
Nosalty Logó

Mogyorós muffin Nutellával®

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós muffin Nutellával®
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinokhoz

A habhoz

Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinokhoz

A habhoz

Összesen 3378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinokhoz

A habhoz

Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 3378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A muffinokhoz

A habhoz

Elkészítés

A muffinokhoz

  1. Melegítsük fel a sütőt 170°C-ra, és helyezzük a sütőrácsot középállásba. Habverővel 5 percig verve habosítsuk fel a vajat a cukorral. Majd keverjük bele a tojásokat és az őrölt mogyorót. Szitáljuk át és keverjük össze a lisztet a sütőporral, a fűszerekkel és a sóval, majd adjuk hozzá az előbb elkészített vaj és tojás keverékét.
  2. Kanalazzuk a tésztát 10 papír muffinformába, süssük 20-25 percig (vagy amíg a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a tészta). Hagyjuk a muffinokat egy rácson kihűlni.
  3. Egy kis kés segítségével vágjuk le minden muffin tetejét, és kanállal vájjunk ki egy picit a tésztából (a muffin tetejét később újra felhasználjuk). Egy nyomózsák segítségével töltsük meg a muffinokat egyenként 15 g Nutellával®, és tegyük vissza a tetejüket.
  4. Egy kis lábasban hevítsünk fel 150 g cukrot és vizet, amíg el nem éri a 118°C-ot. Közben verjük fel a tojásfehérjéket egy tálban egy elektromos habverővel, miközben részletekben hozzáadagolunk 35 g cukrot, amíg a hab kemény nem lesz. Amikor a cukorszirup eléri a 118°C fokos hőmérsékletet, kapcsoljuk a habverőt magasabb fokozatba, és öntsük a szirupot a keverékbe a tál oldalánál. Verjük tovább a habot, amíg a tál oldala langyos nem lesz.
  5. Töltsük a habot egy nyomózsákba, és nyomjuk a muffinok tetejére.
  6. Konyhai gázpisztoly segítségével karamellizáljuk a habot, vagy ha ilyen nincs, akkor helyezzük a sütő grillje alá, amit a legmagasabb hőmérsékletre állítunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3142
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak olyan muffinok, melyeket kis méretben, de annál művészibb díszítéssel készítenek el. Ugye nehéz ellenállni az olyan, Nutellával töltött muffinnak, aminek a tetejét sült tojáshab díszíti? Itt nincs más választás mint megkóstolni.

Hozzávalók

A muffinokhoz

A habhoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...