r
Nosalty Logó

Mogyorós-mandulás paleo kekszek

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mogyorós-mandulás paleo kekszek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 1939 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 324 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 1939 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyorót és a mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg, tegyük félre pár percre. Az erythritolt kávédarálóban porrá őröljük.
  2. A magvakat és a kókuszt aprítógépbe tesszük, dolgoztatjuk a gépet, míg egynemű masszát nem kapunk. (Kis teljesítményű gépem van, ezért darabos lett a végeredmény.)
  3. A "tésztát" tálba tesszük, hozzákeverjük az erythritolt, a fahéjat, a csipet sót, a két kissé felvert tojást ill. a kókuszolajat. A kókuszolajat elhagyhatjuk, ha anélkül is összeáll a massza.
  4. Golyókat formálunk, majd a sütőpapírral bélelt tepsin kilapogatjuk. Előmelegített sütőben sütjük, ha elkezd pirulni, elkészült. Nem lesz egy hagyományos roppanós keksz, de annál egészségesebb.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 23505
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Ajánló

Az erythritol mennyiségét csökkenthetjük, nekem kicsit édesebb lett, mint amennyire szerettem volna. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőmet vártam egy kis délutáni beszélgetésre. Paleo étrendet folytat, ezért gondoltam, készítek törökmogyorós kekszet. A piacon nem kaptam mogyorót, otthon szerencsére volt egy kis adag, ezért mandulával és kókuszreszelékkel pótoltam a hiányát, de még így is inkább a mogyoró domináns a sütiben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...