r
Nosalty Logó

Mogyorós linzervirágok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mogyorós linzervirágok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 3780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    332.1 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    211 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 3780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 455 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurton kívül minden hozzávalót egy nagyobb tálba teszünk és jól összekeverjük.
  2. Hozzákeverjük a joghurt egy részét, és el kezdjük összegyúrni a tésztát. Annyi joghurtot adjunk hozzá, hogy egy jól gyúrható, masszív tésztát kapjunk, gyorsan dolgozzunk vele, hogy a vaj ne nagyon olvadjon fel.
  3. Ha már jól összeállt a tészta, kis gombócot formálunk belőle és kicsit hűtőbe tesszük (a legjobb minél tovább, de én max. 10 percig szoktam).
  4. Ezalatt begyújtjuk a sütőt, éssütőpapírt teszünk egy tepsibe.
  5. A tésztát a hűtőből kivéve két folpack közé tesszük (így nincs maszatolás vele, nem ragad a sodrófára, és lisztet sem kell használnunk), és fél cm vastagra kinyújtjuk. Amilyen formánk épp otthon van, azzal kiszaggatjuk a linzer formáinkat, és a tepsibe tesszük.
  6. A megmaradt leeső tésztát újra és újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.
  7. A tepsit sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük a linzerjeinket. Vigyázni kell, mert hamar készen van. Ha az aljuk jobban pirulna, akkor tegyük feljebb a sütőben a tepsit kicsit.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7729
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami nagyon egyszerű, puha, sokáig elállós sütire vágytam. A linzer tésztát nagyon szeretem, és gondoltam a dió, és mogyoró csak jót tehet neki. Ezt a változatot cukrobetegek, candidások, fogyokúrázók is fogyaszthatják. Aki szeretné, összetapaszthatja a formákat lekvárral, vagy csokikrémmel.... de én így, simán jobban szeretem őket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...