Mogyorós-karamellás sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 31% Zsír
Az alaphoz
-
10g keksz42 kcal
-
10g törökmogyoró63 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g vaj54 kcal
A sajtkrémhez
-
75g krémsajt188 kcal
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10g porcukor39 kcal
A karamellhez
-
25g cukor97 kcal
-
5g víz0 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g törökmogyoró63 kcal
Összesen
765
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 31% Zsír
Az alaphoz
-
100g keksz419 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g vaj538 kcal
A sajtkrémhez
-
750g krémsajt1875 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A karamellhez
-
250g cukor968 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
2g só0 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
Összesen
7633
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 31% Zsír
Az alaphoz
-
4.4g keksz18 kcal
-
4.4g törökmogyoró28 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
A sajtkrémhez
-
33.1g krémsajt83 kcal
-
4.4g fehér csokoládé24 kcal
-
13.2g habtejszín39 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
A karamellhez
-
11g cukor43 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
4.4g habtejszín13 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
4.4g törökmogyoró28 kcal
Összesen
338
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
765
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 115.1 g
Zsír
-
Összesen 531.9 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4370.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 889 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 1426 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 615.8 g
-
Cukor 447 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 448.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1874 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 1841 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
7633
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
338
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Az alaphoz
-
100 g keksz
-
100 g törökmogyoró
-
1 csipet só
-
75 g vaj
A sajtkrémhez
-
750 g krémsajt
-
100 g fehér csokoládé
-
300 ml habtejszín
-
3 db tojás
-
1 db vanília
-
75 g finomliszt
-
100 g porcukor
A karamellhez
-
250 g cukor
-
50 ml víz
-
100 ml habtejszín
-
0.5 kávéskanál só
-
100 g törökmogyoró
Elkészítés
Az alaphoz
- A kekszet kézzel törjük apróbb darabokra, és a mogyoróval együtt tegyük késes betétű aprítógépbe és daráljuk finomra.
- A vajat olvasszuk fel és adjuk a morzsához, valamint dobjunk hozzá egy csipet sót. (Ha a keksztől nem lenne elég édes, akkor kevés cukrot is tehetünk még bele.)
- Alaposan keverjük össze, majd simítsuk egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tortaformába, és tegyük a hűtőbe fél órára.
A sajtkrémhez
- A fehér csokoládét törjük össze, majd a tejszínnel együtt vízgőz felett olvasszuk fel.
- A krémsajtot kanalazzuk keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, a csokoládés-tejszínes keveréket, és kézi habverővel dolgozzuk simára.
- Kaparjuk hozzá a vanília magjait, és két részletben szitáljuk hozzá a cukrot és a lisztet, majd keverjük csomómentesre.
- Öntsük az egészet a pihentetett kekszalapra, majd tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe kb. egy órára. Akkor lesz jó, ha a teteje már éppen barnulni kezd, a széle már szilárd, de a közepe még kicsit rezgős.
- A megsült tortát hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük a hűtőbe 4-5 órára vagy akár egy teljes éjszakára.
A karamellhez
- A cukrot a vízzel együtt öntsük egy lábosba, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni.
- Amikor teljesen elolvadt a cukor és bugyogni kezd, vegyük feljebb a lángot, és addig főzzük, amíg borostyánszínű nem lesz.
- Ekkor húzzuk le a tűzről, óvatosan öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a sót, majd tegyük vissza, és közepes lángon addig főzzük, amíg a karamell újra fel nem olvad. Ha kész, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- A kihűlt karamellkrémet öntsük a torta tetejére, és díszítsük mogyoróval. Jót tesz neki, ha újra hűtőbe rakjuk, mert még sűrűbb lesz rajta a szósz, de ha nem bírjuk ki, akkor ehetjük már most is.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23 cm-es tortaforma
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1037
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 373
- Össznézettség: 117619
- Feltöltés dátuma: 2015. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Azt hiszem, még soha nem készítettem sajttortát, de miért nem? Pedig olyan egyszerű az egész, és elképesztő finom is! Két oka lehet, hogy eddig vártam vele. Egy, rengeteg sajt kell hozzá. Kettő, rengeteget kell rá várni. Na jó, egy éjszakát, de az is több, mint amit egy ember átlagosan kibír, hogy ne nyúljon hozzá a kész sütihez.