r
Nosalty Logó

Mogyorós-csokis minicroissantok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mogyorós-csokis minicroissantok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 1922 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1922 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztánkat vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre akklimatizálódni. Addig készítsük el a tölteléket.
  2. A mogyorót egy száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd dobáljuk bele az aprítónkba (vagy darálónkba). Aprítsuk/daráljuk finomra a cukorral. Ha kész, adjuk hozzá a csokikrémet és a tejet, majd keverjük át alaposan.
  3. Válasszuk ketté tésztánkat és egyenként nyújtsuk őket kör alakban kb fél centisre. Vágjuk 8-8 cikkre, majd kenjük rá a mogyorós krémet. Tekerjük fel és formázzuk kiflire őket.
  4. Előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12417
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Ajánló

Bárkinek, bármikor, bármennyit :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a croissant-t. Szerencsénkre felénk, Katalóniában elég népszerű eme étek, olyannyira, hogy külön "croissanteria"-k is vannak. Itt aztán mindenki kedvére válogathat az édes, a sós, a töltött, a leöntött, a megszórt, a natúr és egyéb változatok között. Már nagyon rég szerettem volna itthon is előállítani valami saját szánk ízére szabott kiadásban, és most, hogy takaros háziasszonykodásom eredményeként ott pihent a mélyhűtőmben még 2 adag sk levelestészta, kapva kaptam az alkalmon és pikk-pakk összedobtam ezt a kreációt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...