r
Nosalty Logó

Mogyorós Cake Pop

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Mogyorós Cake Pop
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A csokibevonathoz

A mázhoz

A díszítéshez

479
Kalória
4.7g
Fehérje
56.7g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
15.7g
Víz
68.8g
Koleszterin
2g
Rost
42.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokibevonathoz

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokibevonathoz

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 4308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokibevonathoz

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    241.3 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.7 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    141 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 4308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 412 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk a vajas keverékhez a tojást, és jól eldolgozzuk.
  3. A masszához szitáljuk a lisztel elkevert sütőport, a tejet és a vanília kivonatot, és összedolgozzuk a tésztát.
  4. A kikevert tésztához hozzákeverjük a durvára darált mogyorót.
  5. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, ezalatt megtöltjük a forma alját a tésztával.
  6. Ha minden lukat megtöltöttünk, rátesszük a sütőforma tetejét gondosan ügyelve arra, hogy jól záródjon!
  7. 20 perc alatt készre sütjük a sütigolyókat.
  8. A csokoládé bevonathoz az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  9. A cukormázhoz a tojásfehérjét jól eldolgozzuk a porcukorral.
  10. A pálcikára szúrt sütigolyókat bevonjuk csokoládé- illetve cukormázzal, majd beleállítjuk a sütőforma lukacsos részébe száradni.
  11. Tetszés szerint csoki reszelékkel, dekorcukorral díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Új trend hódít a gasztronómiában, a macaron után 2013 előreláthatólag a cake pop éve lesz. Az alaprecept változatos formában elkészíthető, díszítésének pedig csak képzeletünk szabhat határokat. A recept elkészítéséhez a NoSalty Webshopban megtalálható sütinyalókat készítőt használtam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!