r
Nosalty Logó

Mogyorókrémmel töltött muffinfánk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Mogyorókrémmel töltött muffinfánk
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta ( 20 db )

570
Kalória
12g
Fehérje
76.7g
Szénhidrátok
23.1g
Zsír
26g
Víz
93.5g
Koleszterin
4g
Rost
27.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta ( 20 db )

Összesen 570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta ( 20 db )

Összesen 2847 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta ( 20 db )

Összesen 336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2847 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

Tészta ( 20 db )

  1. A tejet langyosítsuk meg egy teáskanál cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt, futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sóval. A vajat olvasszuk fel, és hűtsük vissza.
  2. A keverőtálba üssük bele a tojást, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük össze. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, szitáljuk hozzá a lisztet, majd dagasszuk meg a tésztát.
  3. A kelesztőtálat szórjuk meg liszttel, majd helyezzük bele a megdagasztott tésztát, és langyos helyen kelesszük egy óra alatt a duplájára. Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki fél centi vastagra, és szaggassuk ki kb. 10 cm-es pogácsaszaggatóval. A leeső részeket gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, és szintén szaggassuk ki. (Én egy 10 cm átmérőjű bögrével szaggattam ki.) 
  4. A kiszaggatott tésztakorongok közepére tegyünk egy kisebb kanál mogyorókrémet, majd jó erősen csípjük össze, és formázzuk meg a tésztát, nehogy sütés közben kifolyjon a töltelék. Ezután helyezzük szilikonos vagy papír muffinformába a megtöltött tésztát, majd tegyük egy gáztepsire egymás mellé, takarjuk le konyharuhával, és szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
  5. Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, mielőtt betennénk a sütőbe. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsin hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!