r
Nosalty Logó

Mogyorókrémmel töltött muffinfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Mogyorókrémmel töltött muffinfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta ( 20 db )

Összesen 570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta ( 20 db )

Összesen 2847 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta ( 20 db )

Összesen 336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2847 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Tészta ( 20 db )

Elkészítés

Tészta ( 20 db )

  1. A tejet langyosítsuk meg egy teáskanál cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt, futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sóval. A vajat olvasszuk fel, és hűtsük vissza.
  2. A keverőtálba üssük bele a tojást, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük össze. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, szitáljuk hozzá a lisztet, majd dagasszuk meg a tésztát.
  3. A kelesztőtálat szórjuk meg liszttel, majd helyezzük bele a megdagasztott tésztát, és langyos helyen kelesszük egy óra alatt a duplájára. Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki fél centi vastagra, és szaggassuk ki kb. 10 cm-es pogácsaszaggatóval. A leeső részeket gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, és szintén szaggassuk ki. (Én egy 10 cm átmérőjű bögrével szaggattam ki.) 
  4. A kiszaggatott tésztakorongok közepére tegyünk egy kisebb kanál mogyorókrémet, majd jó erősen csípjük össze, és formázzuk meg a tésztát, nehogy sütés közben kifolyjon a töltelék. Ezután helyezzük szilikonos vagy papír muffinformába a megtöltött tésztát, majd tegyük egy gáztepsire egymás mellé, takarjuk le konyharuhával, és szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
  5. Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, mielőtt betennénk a sütőbe. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsin hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3685
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 20.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tészta ( 20 db )

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...