r
Nosalty Logó

Modern párizsi kosár

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Modern párizsi kosár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2938.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 834 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felhevített olajon puhára pároljuk a kockára vágott hagymát meg paprikát, a tűzről levéve keverjük hozzá a szintén kockára vágott sonkát.
  2. A tepsit kenjük ki olajjal, rakjuk bele a párizsi szeleteket, osszuk el a tölteléket benne. A tojásokat verjük fel sóval, borssal meg a tejjel, kanalazzuk a kosárkákba.
  3. Forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9040
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Ajánló

A maradék tojáshoz kevés reszelt sajtot, snidlinget meg kápia paprikát kevertem, és alufóliás kapszlival kibélelt mélyedésbe öntve sütöttem meg egyszerre a párizsi kosarakkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbáltam párizsi kosarat készíteni reggelire, de az itteni nagyobb átmérőjű, és amikor beleütöm a tojást, akkor felborul. A muffin tepsibe pakolva viszont megtartja a formáját. Az éttermi reggelik közül a denver omlett a kedvencem, ami végül is egy rántotta, amiben hagyma, paprika meg sonka van. Azért töltöttem most ezzel, hogy kevesebb tojást és maradék hagymát, paprikát meg sonkát tudjak használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...