Mini kürtőskalács Olgis konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olgis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
792
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
4758
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
792
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.8 g
Zsír
-
Összesen 216.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 532 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3353.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 697 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 1550 mg
-
Nátrium 387 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 607.4 g
-
Cukor 199 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 210.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 704 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
4758
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat összekeverjük, jól kidagasztjuk. (Rábízhatjuk a kenyérsütőre is.)
- Duplájára kelesztjük.
- Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal. Két ujjnyi csíkokat vágunk belőle.
- Az olajjal megkent fém habroló-formákra tekerjük. Fedjék egymást, ne legyen hézag.
- Felvert tojásfehérjével megkenjük.
- Cukros darált dióba forgatjuk.
- Tepsibe helyezzük, fél órát kelesztjük.
- A sütőt 200 C°-ra előmelegítjük.
- A megkelt tekercseket 180 C°-os sütőben 30 percig szép barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 347
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 28316
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.
Ajánló
Lehet kakaós, fahéjas cukorral is. A tojásfehérje elhagyható. Akkor olvasztott vajjal kenjük le, mielőtt a cukros dióba forgatjuk. A kisült "dudák" le is fagyaszthatók. Ebből az adagból 24 db készíthető. Forma hiányában, a folpackpapír gurigáját daraboljuk fel, kicsit vizezzük be, meg ne égjen, és tekerjük alufóliába. Régen a csutka szárát daraboltuk fel és kifőzve, megszárítva arra tekertük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Olgis
31 recept
A nyári strandolásokon, kiránduláskor a gyerekek elmaradhatatlan kérése a kürtőskalács. Több gyereknél ez nagy kiadás. Megelőzve ezt, készítettem miniben, ami szállítható. Otthon frissen ettük, az utazás alatt, strandon még hidegen is jó. Még játszottak is vele, dudáltak. Innen a diós duda elnevezés.