r
Nosalty Logó

Mini képviselőfánkok Plusszika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini képviselőfánkok Plusszika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    272.3 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3527.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1088 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 4595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az égetett tésztához

  1. A tésztához egy lábasban felforraljuk a vizet a vajjal, a sóval és a cukorral, utána beleöntötjük a lisztet, és kanállal addig keverjük, amíg a massza össze nem állt. A tűzről lehúzott masszához gépi habverővel hozzáadjuk egyesével az egész tojásokat, és simára keverjük. A tésztája közepesen lágy, fényes, krémszerű lesz.
  2. A tésztát ezután csillagcsöves habzsákba tesszük, és diónyi halmokat formázunk (lehet kanállal is) a sütőpapírral kibélelt tepsibe, nem túl közel egymáshoz.
  3. A sütést két ütemben végezzük: forró 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük (nagyságtól függően), és amikor már szépen megemelkedtek, akkor a sütő hőfokát visszavesszük 160 fokra, és még kb. 15-20 percig szárítottam résnyire kitámasztjuk a sütőajtót.
  4. A krémhez 5 dl tejet 10 dkg cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk.
  5. A pudingport kikeverjük a 2 tojássárgájával és 2 dl tejjel. A pudingporos masszával besűrítjük a felforrt tejet, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a maradék cukorral felvert tojásfehérjehabot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd habzsákba töltjük.
  6. Felverjük a tejszínhabot, és azt is habzsákba tesszük.
  7. A fánkok tetejét levágjuk, az alját megtöltjük krémmel, arra rányomjuk a tejszínhabot, és rátesszük a fánkok kalapját is. Én csokidarával szórtam meg, Esetleg lehet porcukorral vagy olvasztott karamellel vagy olvasztott csokival is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12561
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Ajánló

Mindenkinek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Páromnak szerettem volna valami finomat készíteni, a netet kutattam valami finom süti után, és rátaláltam erre a receptre. Mintha a cukrászdából hoztam volna. :)

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...