r
Nosalty Logó

Glutén-, tej- és cukormentes raffaello szelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Glutén-, tej- és cukormentes raffaello szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 385 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 3848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 187 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 385 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    320.8 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2706.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 3848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Elkészítés

Krém elkészítése

  1. A kókusztejet egészítsük ki vízzel 8 dl-re. Tegyük fel melegedni, adjuk hozzá az édesítőszert (vagy a nyírfacukrot).
  2. 2 dl vízben keverjük el a pudingporokat, majd öntsük a melegedő kókusztejhez, és főzzük sűrűre.
  3. Hagyjuk a krémet kissé kihűlni, ha már csak melegnek, de nem forrónak érezzük a kezünkön, akkor keverjük bele kisebb adagonként habverővel a light margarint, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Tészta elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy gáztepsit (30*28-as) béleljünk ki sütőpapírral, majd egy papírtörlő segítségével vékonyan olajozzuk meg a sütőpapírt. A piskótához válasszuk szét a tojások fehérjét a sárgájától. A gluténmentes lisztet keverjük el a kókuszreszelékkel és a sütőporral.
  2. Olvasszuk folyósra a margarint, és keverjük egyneműre a joghurttal (vagy kókusztejjel).
  3. A fehérjéhez adjunk egy csipet sót, majd kezdjük habbá verni, evőkanalanként adjuk hozzá a nyírfacukrot, és habverővel verjük keményre. Állítsuk a legkisebb fokozatra a habverőt, és egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját. Végül hablapáttal 2 evőkanalanként oszlassuk el a habban a lisztes keveréket, ha már nincsenek lisztes csomók a masszában, akkor keverjük óvatosan bele a margarinos keveréket is.
  4. Simítsuk a tésztát a sütőpapírra, és 25 perc alatt süssük készre. (Akkor jó, ha a tetejének van már egy kis halványbarna színe.)
  5. Ha megsült a piskótalap, hagyjuk kihűlni, majd válasszuk le a sütőpapírról, és vágjuk két egyenlő részre. Az alsó lapra kenjük rá a krém felét, helyezzük rá a második lapot, majd egyengessük el rajta a krém másik felét, és díszítésképpen szórjuk meg kókuszreszelékkel.
  6. 3. lépés helyett: Ha valaki bátor, elkészítheti a piskótát úgy is, hogy a tojásfehérjét kemény habbá veri a sóval és a cukorral, a sárgáját összekeveri a joghurttal (vagy kókusztejjel), az olvasztott, de nem forró margarinnal, valamint a lisztes kókuszkeverékkel. Ehhez a sűrű masszához először egy kis fehérjehabot kell lendületesen hozzákeverni, majd óvatos mozdulatokkal kell elegyíteni a megmaradt fehérjével, ha egyneművé vált a tészta, ugyanúgy süssük, mint a másik verziót.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 36323
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasz=diéta, plusz figyelembe kell venni a családtagok egyedi igényeit, így jött létre ez a kis remekbe szabott, mindenmentes süti.

Hozzávalók

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...