r
Nosalty Logó

Milk bread, a japán kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Milk bread, a japán kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    2954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 3187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 248 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben alacsony lángon csomómentesre keverünk 45 g kenyérlisztet a vízzel, majd egy spatula segítségével addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk picit lehűlni, majd a hűtőben minimum 6 órát pihentetjük. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  2. Egy tálban elkeverjük a száraz alapanyagokat (a megmaradt kenyérlisztet, cukrot, tejport és az instant élesztőt), majd hozzáadunk egy felvert tojást és 2 dl langyos tejet.
  3. Elkezdjük összegyúrni, majd félidőben hozzáadjuk a puha vajat, a szobahőmérsékletű lisztes keveréket, végül sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedve, 1 órát kelesztjük.
  4. Az idő leteltével lisztes felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, és további 20 percig kelesztjük.
  5. A gombócokat finoman kinyújtjuk, a két végét felhajtjuk, majd még egyszer félbehajtjuk, végül feltekerjük.
  6. 3 db tekercset egy kenyérformába helyezünk, szorosan egymás mellé, és lefedve 30 percig kelesztjük. (A maradék 3 gombócot másik kenyérformába tesszük.)
  7. Végül egy tojássárgáját elkeverjünk egy kevés tejjel, egy ecsettel megkenjük a bucik tetejét, és 180 fokon 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13926
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utóbbi idők legnagyobb sztárja a közösségi oldalakon, a japán milk bread. Állaga a legpuhább, legfoszlósabb kalácsainkat idézi, viszont elkészítése valamivel macerásabb és időigényesebb. Egyszer azért érdemes rászánni az időt, és elkészíteni, megéri;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...