Milk bread, a japán kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
54g kenyérliszt bl80194 kcal
-
17g víz0 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g tejpor1 kcal
-
2 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
21g tej12 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
Összesen
266
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
645g kenyérliszt bl802328 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
7g só0 kcal
-
2g tejpor10 kcal
-
23 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
3187
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
50.2g kenyérliszt bl80181 kcal
-
15.6g víz0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.2g tejpor1 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
Összesen
248
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
266
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.8 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 506 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4782.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 284 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 2954 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 532.6 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 341.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 492 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 972 micro
Összesen
3187
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
248
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
645 g kenyérliszt bl80
-
2 dl víz
-
50 g cukor
-
1 tk só
-
1 teáskanál tejpor
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 db tojás
-
2.5 dl tej
-
50 g vaj
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- Egy serpenyőben alacsony lángon csomómentesre keverünk 45 g kenyérlisztet a vízzel, majd egy spatula segítségével addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk picit lehűlni, majd a hűtőben minimum 6 órát pihentetjük. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
- Egy tálban elkeverjük a száraz alapanyagokat (a megmaradt kenyérlisztet, cukrot, tejport és az instant élesztőt), majd hozzáadunk egy felvert tojást és 2 dl langyos tejet.
- Elkezdjük összegyúrni, majd félidőben hozzáadjuk a puha vajat, a szobahőmérsékletű lisztes keveréket, végül sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedve, 1 órát kelesztjük.
- Az idő leteltével lisztes felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, és további 20 percig kelesztjük.
- A gombócokat finoman kinyújtjuk, a két végét felhajtjuk, majd még egyszer félbehajtjuk, végül feltekerjük.
- 3 db tekercset egy kenyérformába helyezünk, szorosan egymás mellé, és lefedve 30 percig kelesztjük. (A maradék 3 gombócot másik kenyérformába tesszük.)
- Végül egy tojássárgáját elkeverjünk egy kevés tejjel, egy ecsettel megkenjük a bucik tetejét, és 180 fokon 25 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15x25
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 13926
- Feltöltés dátuma: 2019. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Nosalty
1497 recept
Az utóbbi idők legnagyobb sztárja a közösségi oldalakon, a japán milk bread. Állaga a legpuhább, legfoszlósabb kalácsainkat idézi, viszont elkészítése valamivel macerásabb és időigényesebb. Egyszer azért érdemes rászánni az időt, és elkészíteni, megéri;)