r
Nosalty Logó

Mikulás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Mikulás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A browniehoz

A díszítéshez

Összesen 1908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A browniehoz

A díszítéshez

Összesen 7627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A browniehoz

A díszítéshez

Összesen 332 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    451.7 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3539.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3145 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 7627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A browniehoz

A díszítéshez

Elkészítés

A browniehoz

  1. A vajat és az étcsokit mikróban megolvasztjuk, majd egy nagy tálban összekeverjük.
  2. A vajas-csokis keverékbe öntjük a cukrokat és a sót, majd jól elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, egy újabb keverés következik, végül fokozatosan hozzáadjuk a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a habtejszínt a porcukorral és a zselatinfixszel keményre verjük, és hűtőbe tesszük, míg hűlnek a browniek.
  5. A kihűlt browniet a kör alakú kiszúróformával kivágjuk, majd a habzsákba töltött krémmel díszítjük a közepét, erre helyezünk egy-egy epret, majd az eper csúcsára nyomunk még egy kevés habot, így mintázva a mikulás sapkáját.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2601
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pofonegyszerű, mégis ötletes édesség Mikulás-napra!

Hozzávalók

A browniehoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...