Mikrós túrótorta
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.6 g
-
Cink 174 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 134 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 80 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 99.3 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3885.5 g
-
Cink 1042 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 803 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 1116 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 40 mg
-
Mangán 32 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.1 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 412.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 711 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 100 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 481 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 702 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 731 micro
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.1 g
-
Cink 129 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 100 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Elkeverjük a vajat a cukorral, majd a tojásokat is hozzáadva habosra verjük őket.
- Belekeverjük a darát, atejetés a pudingport.
- Az ízlés szerint reszelt citromhéjjal (én egész picit raktam bele) ízesített túrótkeverjük hozzá legvégül.
- Vajjal kikent és darával megszórt jénaiba vagy más tűzálló tálba öntjük a masszát. (Én most egy oválisat használtam, de a kerek a legelőnyösebb. Ami a tálméretet illeti - férjen be a mikróba!)
- Tállal letakarva mikrótól függően 8-10 percig sütjük.
- Ezután a tálat levesszük és további 4-6 percig szárítjuk a tortát.
- Hidegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 402
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 67156
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Családunkban Szilvi-féle túrótortaként lett méltán híres és népszerű a fenti remek. Szilvi nagynéném időtlen idők óta minden összejövetelre elkészíti, bár legutóbb már 9 éves unokatestvérem vette át a feladatot - eszembe se jutna lebecsülni képességeit, de ebből is látszik, nem nagy ördöngösség elkészíteni a sütit. Viszont annál finomabb! Én most az angliai német családomat kápráztattam el vele, bár - a krémes típusú túrótortával szemben - ezt a fajtát már ismerték. Szilvi a családi receptkönybe írva még egy praktikus tippet adott: ő egyből két adagot szokott készíteni, mert akkor kijön 3 x25 dkg túróból és egy teljes zacskó pudinporból. Illetve még ezt is hozzáfűzi: "A tortát még nem ismerő vendég puliszkának fogja nézni, és bizalmatlanul fogja méregetni. Pusztán jólneveltségből fog kérni belőle, hogy az igyekvő kiskuktát meg ne bántsa. Aztán majd meglátjátok a folytatást!"