Mikádó szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
20g dió131 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
17g feketekávé2 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
13g étcsokoládé73 kcal
Tetejére
-
9g dió57 kcal
Összesen
525
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
120g dió785 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
100g feketekávé9 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
80g étcsokoládé437 kcal
Tetejére
-
52g dió340 kcal
Összesen
3141
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
18.8g tojás24 kcal
-
13.7g dió89 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
11.4g feketekávé1 kcal
-
11.4g porcukor44 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
9.1g vaj65 kcal
-
9.1g étcsokoládé50 kcal
Tetejére
-
5.9g dió39 kcal
Összesen
358
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
525
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 225.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 89 g
-
Koleszterin 1079 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3227.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 525 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 1507 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 307.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 938 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 800 mg
-
Retinol - A vitamin: 924 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1265 micro
Összesen
3141
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
358
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojás
-
12 dkg dió
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
3 csapott ek cukor
-
1 ek őrölt kávé
-
1 csipet só
Krém
-
1 dl feketekávé
-
10 dkg porcukor
-
2 db tojás
-
8 dkg étcsokoládé
Tetejére
-
2 marék dió
Elkészítés
Tészta
- A tésztához válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjéből és az egy csipetnyi sóból verjünk kemény habot. Ezután a cukrot a tojások sárgájával alaposan verjük fel, amíg világos színű nem lesz, illetve amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. A két tojásos keveréket rakjuk félre, és keverjük össze a száraz hozzávalókat.
- A lisztet először vegyítsük össze a sütőporral, ezután jöhet a dió és a darált kávé. Ha a száraz keverékünk is elkészült, vegyük újra elő a tojásos masszákat.
- Első lépésként keverjük óvatosan márványosra a fehérjés és a sárgás keveréket, majd három adagban forgató mozdulatokkal adjuk hozzá a lisztes keveréket is. Folyamatosan ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze, de a masszánk homogén, csomómentes legyen.
- Kilisztezett, kivajazott tepsibe (kb. 25*30 cm) rakjuk a masszát, és süssük előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 percet, amíg szép színt nem kap. Tűpróbával ellenőrizzük a tészta közepét!
- Amíg sül a tésztaalap, készítsük el a krémet is. Egy kis lábasba öntsük bele a kávét és az 5 dkg (a fele mennyiségű) cukrot, majd forraljuk legalább 5 percen keresztül. Ettől kapunk különleges, karamellás-kávés aromájú krémet. Akkor jó a kávés alapunk, ha sűrű és erős illatú masszát kapunk. Ekkor vegyük le a gázról, és törjük bele a csokoládét, addig kevergessük, amíg teljesen fel nem olvad benne.
- Második lépésként gőz felett kezdjük el felverni a 2 db tojást és a maradék cukrot, keverjük ezt is fehéredésig, jó habosra, a cukor teljes olvadásáig. Ezután csorgassuk bele a csokoládés kávés „pasztát”, és közben folyamatosan keverjük a robotgéppel. Amikor teljesen összevegyült, vegyük le a gőzről, és rakjuk bele a kockára vágott szobahőmérsékletű vajat, a robotgéppel alaposan keverjük ki a krémet, és hűtsük ki (ha akarjuk, készítsük el órákkal előtte, és pihentessük a hűtőszekrényben, ekkor garantáltan jó sűrű lesz).
- Amikor a piskótánk teljesen kihűlt, hosszában vágjuk el, és töltsük meg a teljesen a kihűlt krémmel. Ebből a mennyiségből bőven fog maradni a sütemény bevonására, így azt is tegyük meg, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején. Ezután szórjuk meg a pirított dióval, és pihentessük néhány órácskát a süteményt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30*20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4457
- Feltöltés dátuma: 2015. május 15.
Ajánló
Ha lehet, inkább egy egész éjszakát pihentessük a süteményt, mert így csodásan megpuhul, és összeérnek majd az ízek... :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a sütemény a kedvenc alapanyagaimból készülő, mesésen krémes és puha desszert. Ajánlom mindenkinek, aki szintén, kávé, dió és csokoládé rajongó...:-)