Micimackó torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
10g finomliszt36 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
37g tojás46 kcal
A krémhez
A fondanthoz
-
25g pillecukor80 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
546
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
440g tojás554 kcal
A krémhez
-
90g pudingpor343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
450g banán256 kcal
A fondanthoz
-
300g pillecukor954 kcal
-
600g porcukor2322 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6539
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
15.4g tojás19 kcal
A krémhez
A fondanthoz
-
10.5g pillecukor33 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
228
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.9 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
546
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 132.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3424.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 955 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1000 mg
-
Nátrium 1113 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1270.7 g
-
Cukor 992 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 598.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1447 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 1191 mg
-
Retinol - A vitamin: 1388 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 685 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2033 micro
Összesen
6539
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
8 db tojás
A krémhez
A fondanthoz
-
30 dkg pillecukor
-
60 dkg porcukor
Elkészítés
A piskótához
- Fondant elkészítése:
- A pillecukrot kivajazott tálban, mikróban megolvasztjuk, és beledolgozzuk a robotgép dagasztókarjával a porcukrot. Kb. 10 percig keverjük, amíg nem ragad az edényfalára.
- Egy kisebb darabot letépünk belőle (kb. fél maroknyi), amibe sárga és piros ételfestékből kevert narancssárga színű ételfestéket dolgozunk. Ettől lágy lesz, így hozzáadunk még porcukrot. Egy még kisebb darabot letépünk, abba piros ételfestéket dolgozunk. És a legkisebb darabba kb. 1-2 szem széntablettát porrázúzunk, és hozzákeverjük. (Ha túl kemény, nagyon-nagyon kevés vizet tehetünk hozzá). Így kapunk egy viszonylag nagy darab fehér fondant-t, egy kicsi narancssárgát, egy még kisebb pirosat és egy icipici feketét. Egy éjszakára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük őket.
- Piskóta és krém elkészítése:
- A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. A tojássárgájákat egyenként hozzákeverjük, majd a lisztet kanalanként beledolgozzuk. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
- A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadunk egy kis tejet, amit csomómentesre keverünk. A többi tejet melegítjük, és beleöntjük a pudingos masszát, és felforraljuk.
- Ha a krém kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a margarint.
- Torta összeállítása:
- A piskótát kettévágjuk, közte megkenjük a krémmel -egy kevés krémet hagyunk a tetejére a fondant ragasztásához. Felszeleteljük a banánokat, és a krémre helyezzük. A piskóta tetejére kenjük a maradék kicsi krémet.
- Elővesszük a fondant-t. Kinyújtjuk a fehéret, és beborítjuk vele a tortát. Ha nehéz nyújtani, mikróban kicsit megmelegítjük. Majd kinyújtjuk a narancssárgát is, és késsel kivágjuk belőle a Micimackó fejét, testét, lábait, kezeit. Egyenként ecsettel bevizezzük kicsit, és ráragasztjuk a fehét fondant-ra. Majd a pirosból kivágjuk a pólóját, és azt is ráragasztjuk a tortára. A feketét nem kell kinyújtani, abból gombócokat és kígyókat formázunk, és ráragasztjuk. Ez lesz a szem, orr, szemöldök és száj.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16148
- Feltöltés dátuma: 2010. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Lucám első szülinapjára mindenképp én szerettem volna tortát sütni. Mivel kedvence a banán, így ilyen ízben gondolkodtam. Aztán találtam banánpudingot, így a krém már egyértelmű volt. Micimackó a másik kedvenc, netes Micimackó képeket kutatva ez tűnt a legegyszerűbbnek. (Előző este megrajzoltam egy pár mintát:)) Végül apukám toporzékolásának (mikor köszönthetünk már? mikor lesz már kész?) köszönhetően kb. 10 perc alatt készítettem el az egész fondant díszítést, ami Micimackó nyomiságán látszik is. Sajnos csak ez a kép készült róla a sürgetésnek köszönhetően.