r
Nosalty Logó

Micimackó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Micimackó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 6539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1000 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1270.7 g
  • Cukor
    992 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 6539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Fondant elkészítése:
  2. A pillecukrot kivajazott tálban, mikróban megolvasztjuk, és beledolgozzuk a robotgép dagasztókarjával a porcukrot. Kb. 10 percig keverjük, amíg nem ragad az edényfalára.
  3. Egy kisebb darabot letépünk belőle (kb. fél maroknyi), amibe sárga és piros ételfestékből kevert narancssárga színű ételfestéket dolgozunk. Ettől lágy lesz, így hozzáadunk még porcukrot. Egy még kisebb darabot letépünk, abba piros ételfestéket dolgozunk. És a legkisebb darabba kb. 1-2 szem széntablettát porrázúzunk, és hozzákeverjük. (Ha túl kemény, nagyon-nagyon kevés vizet tehetünk hozzá). Így kapunk egy viszonylag nagy darab fehér fondant-t, egy kicsi narancssárgát, egy még kisebb pirosat és egy icipici feketét. Egy éjszakára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük őket.
  4. Piskóta és krém elkészítése:
  5. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. A tojássárgájákat egyenként hozzákeverjük, majd a lisztet kanalanként beledolgozzuk. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  6. A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadunk egy kis tejet, amit csomómentesre keverünk. A többi tejet melegítjük, és beleöntjük a pudingos masszát, és felforraljuk.
  7. Ha a krém kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a margarint.
  8. Torta összeállítása:
  9. A piskótát kettévágjuk, közte megkenjük a krémmel -egy kevés krémet hagyunk a tetejére a fondant ragasztásához. Felszeleteljük a banánokat, és a krémre helyezzük. A piskóta tetejére kenjük a maradék kicsi krémet.
  10. Elővesszük a fondant-t. Kinyújtjuk a fehéret, és beborítjuk vele a tortát. Ha nehéz nyújtani, mikróban kicsit megmelegítjük. Majd kinyújtjuk a narancssárgát is, és késsel kivágjuk belőle a Micimackó fejét, testét, lábait, kezeit. Egyenként ecsettel bevizezzük kicsit, és ráragasztjuk a fehét fondant-ra. Majd a pirosból kivágjuk a pólóját, és azt is ráragasztjuk a tortára. A feketét nem kell kinyújtani, abból gombócokat és kígyókat formázunk, és ráragasztjuk. Ez lesz a szem, orr, szemöldök és száj.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16148
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lucám első szülinapjára mindenképp én szerettem volna tortát sütni. Mivel kedvence a banán, így ilyen ízben gondolkodtam. Aztán találtam banánpudingot, így a krém már egyértelmű volt. Micimackó a másik kedvenc, netes Micimackó képeket kutatva ez tűnt a legegyszerűbbnek. (Előző este megrajzoltam egy pár mintát:)) Végül apukám toporzékolásának (mikor köszönthetünk már? mikor lesz már kész?) köszönhetően kb. 10 perc alatt készítettem el az egész fondant díszítést, ami Micimackó nyomiságán látszik is. Sajnos csak ez a kép készült róla a sürgetésnek köszönhetően.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...