- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g marhanyak160 kcal
-
125g sertéshús208 kcal
-
1g borsikafű2 kcal
-
8g só0 kcal
-
45g fokhagyma60 kcal
-
25g marha alaplé0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g marhanyak640 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
3g borsikafű8 kcal
-
30g só0 kcal
-
180g fokhagyma241 kcal
-
100g marha alaplé0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
38g marhanyak49 kcal
-
38g sertéshús63 kcal
-
0.2g borsikafű1 kcal
-
2.3g só0 kcal
-
13.7g fokhagyma18 kcal
-
7.6g marha alaplé0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4078.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 3209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 202.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226 g
Zsír
-
Összesen 65 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16312.4 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 2397 mg
-
Nátrium 12838 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 808.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 683 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
-
50 dkg marhanyak
-
3 tk borsikafű
-
3 dkg só
-
3 fej fokhagyma
-
1 tk szódabikarbóna
Elkészítés
- A húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni.
- Vizes kézzel hosszú, kolbász alakú hengerekre formázzuk. (Én kb. 20 cm-esekre szoktam nyújtani és olyan 3 cm átmérőjűre.) Kolbásztöltőt is lehet erre a célra használni.
- Legfinomabb, ha szenes grillen sütjük meg, de lehet serpenyőben is, egy kevés olajon.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 514
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 141
- Össznézettség: 164799
- Feltöltés dátuma: 2010. március 22.
Ajánló
Mustárral.....feltétlenül mustárral. Friss kenyér vagy sült burgonya nagyon talál hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Erdélyben eleve lehetetlen nem találkozni akár naponta is ezzel az étellel. Vásárokban, piacokon, pick-nick helyeken.... Mindenhol érzik az illata. Belátom, hogy én is nehezen tudok ellenállni neki. Román eredetű étel, de mindenki előszeretettel fogyasztja, és készíti is. A íze nagyon változó, a hozzávalók adagolása miatt is. Van, aki szegfűborsot vagy köménymagot, akár koriandert adagol hozzá. A sütése szerintem szigorúan szenes grillen, rostélyon az igazi. A sütési ideje is nagyon változó. Van, aki szenesre sütve, van, aki majdnem nyersen fogyasztja. Én például olyan "medium"-ra megsütve szeretem, amikor még jó zaftos. Mustárral ajánlom. A mustár elképzelhetetlen mellőle. Jó friss kenyér vagy akár a grillen pirított kenyér a legjobb körítés, de bátran lehet fogyasztani sült burgonyát is melléje. Legtöbbször evőeszköz nem szükséges hozzá. A legeredetibb, ha fogpiszkálók segítségével esszük.