r
Nosalty Logó

Miang kham

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Miang kham
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A szószhoz

A tekercsekhez

Összesen 380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A szószhoz

A tekercsekhez

Összesen 1515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A szószhoz

A tekercsekhez

Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 1515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tekercsekhez

Elkészítés

A szószhoz

  1. A currypasztát kis serpenyőbe tesszük, és addig pirítjuk, míg illatos nem lesz (kb. 2-3 perc).
  2. A galangalt és a salottát késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a rákpasztát, a kókuszt és az összes többi hozzávalót. Pár percig dolgoztatjuk a gépet, amíg viszonylag homogén lesz a masszánk.
  3. Felöntjük másfél bögre (3,5 dl) vízzel, elkeverjük, és kis lángon kb. 15 percig sütjük, amíg besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk vagy cukrozzuk.
  4. Ha kész, tálalásig hűtőbe tesszük.

A tekercsekhez

  1. A salátalevelek kivételével mindent apróra vágunk. A kókuszreszeléket száraz serpenyőben illatosra-karamellszínűre pirítjuk.
  2. Minden hozzávalót külön kis tálba teszünk.
  3. A salátaleveleket kisebb darabokra vágjuk.
  4. A szószt, a körömnyi darabkákra felvágott töltelékeket és a leveleket kitesszük az asztal közepére.
  5. Mindenki vehet a levélből, majd tetszés szerint tehet a hozzávalókból.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2482
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Ajánló

Nem muszáj salátalevéllel kínálnunk, tálalhatjuk friss spenóttal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Thai előétel, curryk elé szoktam készíteni. Bővebb sztori a blogon.

Hozzávalók

A szószhoz

A tekercsekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...