r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Mézeskalácsos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

keksz

sajtkrém

karamell

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

keksz

sajtkrém

karamell

Összesen 6131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír

keksz

sajtkrém

karamell

Összesen 352 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    447.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4408.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    3598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    970 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 6131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

keksz

  1. A mézeskalácsokat és a mogyorót aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük a vajjal és egy kicsit sózzuk is.
  2. Vajjal kikent tortaformába tesszük a kekszmorzsát és egy pohár segítségével (vagy csak simán kézzel), elegyengetjük a forma alján és oldalán.
  3. Hűtőbe tesszük a tésztát egy fél órára, majd 160 fokos sütőben elősütjük 10 percig.

sajtkrém

  1. A mascarponét és a krémsajtot a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott vajat, és azokkal is kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a keményítőt és a fűszerkeveréket, alaposan beleforgatjuk a krémbe, majd az egészet beletöltjük a tortaformába, rá az elősütött kekszes alapra.
  3. 160 fokos sütőbe tesszük és 45-50 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész sajttortát hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, ezalatt a sütőben megpuffadt teteje is össze fog esni.
  5. Amikor már lehűlt, betesszük a tortát a hűtőbe egy pár órára vagy egy éjszakára, hogy összeálljon rendesen.

karamell

  1. A cukrot és a vizet kis forralóban elkezdjük összeforralni, majd amikor már borostyánszínű, lehúzzuk a tűzről.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, a fűszerkeveréket és ízlés szerint sót, majd visszatesszük a tűzre és forralunk rajta egyet.
  3. A kész karamellt ezután átöntjük egy kis kiöntőbe és hűlni hagyjuk. Ha korábban készítjük el mint a tálalás, akkor mikróban fél perc alatt folyóssá. varázsolhatjuk a karamellszószt.
  4. A sajttorta tetejét lecsorgatjuk a karamellel, majd ízlés szerint mézeskalácsokkal és mézeskalácsmorzsával díszítve tálaljuk. Szeleteléshez használjunk, éles, forró vízbe mártott kést.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 311
  • Össznézettség: 2571
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Ajánló

Na nem mintha hinnénk a maradék mézeskalács fogalmában, de ha valahol mégis lenne ilyen, akkor az remek alapja lehet ennek a receptnek!

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Mézeskalácsos sajttorta
Rosanics Petra 351 recept

Nem tudunk betelni a mézeskalácsos dolgokkal, ez a sajttorta pedig az abszolút kedvencünk lett, amint elkészült! A mézeskalács itt aztán minden formában megjelenik: ez adja a kekszes alapot, a fűszerkeverék visszaköszön a krémben és megmutatkozik a sóskaramellás öntetben is, a torta tetejét pedig mézeskalácsok díszítik. Nagyon komoly sütemény, de érdemes elkészíteni, mert elképesztően finom és annyira KARÁCSONYI!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...