r
Nosalty Logó

Mézes-sörös csirkeszárnyak Runnkarlen konyhájából

NS
Mézes-sörös csirkeszárnyak Runnkarlen konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Száraz pác hozzávalók

Egyéb hozzávalók

1700
Kalória
41.5g
Fehérje
76.4g
Szénhidrát
136.2g
Zsír
262.1g
Víz
258.1g
Koleszterin
566.9mg
Élelmi rost
72g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Száraz pác hozzávalók

Egyéb hozzávalók

Összesen 1700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Száraz pác hozzávalók

Egyéb hozzávalók

Összesen 6799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Száraz pác hozzávalók

Egyéb hozzávalók

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 1700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    544.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    361 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7088.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    5136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    305.5 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    1048.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 6799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

Száraz pác hozzávalók

  1. Tegyük a csirkeszárnyakat a légmentesen zárható tasakba, és öntsük fel kb. ¼-ig olívaolajjal, majd keverjük össze a pác összetevőit, és öntsük ezt is hozzá.
  2. A tasakot óvatosan össze kell rázni, hogy mindenhol egyenletesen legyenek a fűszerek. Érdemes tasakostól egy tálba tenni, és úgy a hűtőbe, elkerülendő az esetleges folyásokat. Ajánlott kb. 6-8 órát a páclében hagyni a legjobb eredmény érdekében.

Egyéb hozzávalók

  1. Tegyük a csirkeszárnyakat egy sütőlapra, majd a füstölőbe. Füstöljük 1,5-2 órát alma vagy pekándió forgáccsal kb. 90-100 C°-on.
  2. Készítsük el újra a száraz pácot, és adjunk hozzá fél pohár sört és két evőkanál mézet. Jól keverjük össze, hagyjuk állni, ameddig a szárnyak a füstölőben vannak.
  3. A füstölés befejezése előtt fél órával kenjünk be a szárnyak egyik oldalát a mézes-sörös páccal, majd 10 perc füstölés után fordítsuk meg, és kenjük be a másik oldalát is.
  4. A füstölő nyitogatása közben sokat csökkenhet a benti hőmérséklet, ezért az elkészülési idő hosszabbodhat! (A megadott értékek Runnkarlen forró füstölőre vonatkoznak. Egyéb füstölő használata esetén ezek eltérhetnek!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 100 °C

Már a recept olvasásától megéhezel.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...