r
Nosalty Logó

Mézes puszedli Jolán konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolán
Mézes puszedli Jolán konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Puszedli

Tojáshab

928
Kalória
15.8g
Fehérje
166.9g
Szénhidrátok
24g
Zsír
63.7g
Víz
127.9g
Koleszterin
3.3g
Rost
89.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Puszedli

Tojáshab

Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Puszedli

Tojáshab

Összesen 4650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Puszedli

Tojáshab

Összesen 335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    4480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    834.3 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

Puszedli

  1. A langyos mézet, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 egész tojást, és ezzel is jól kihabosítjuk.
  2. Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Ezt a lisztes keveréket a tojásos keverékkel eldolgozzuk.
  3. A tésztát 30 percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük, és hengerré sodorjuk. Bekapcsoljuk a sütőt, és 190 fokra állítjuk légkeveréssel!! A tésztából diónyi darabokat vágunk, gömbölyítjük, majd tenyerünkben ellapítjuk, és pár centi távolságra sütőlemezre tesszük őket.
  4. 8-10 percig sütjük őket, nem szabad megégniük, jobb, ha kicsit inkább puhák... úgy is megkeményedik, amikor kihűl!
  5. A tojáshabhoz a cukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Ezután géppel, magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét.
  6. Egy szélesebb, mély tálba öntünk a lágy felvert habból, és belerakunk néhány sütit, amit fakanállal jól megforgatunk benne, majd óvatosan sütőlapra teszünk. Ezt tovább ismételjük, amíg el nem fogynak.:-) Így lesznek szép márványosak!!
  7. Berakjuk a sütőbe..., és 1 éjszakát száradni hagyjuk! Ott biztonságos helyen vannak.:-) Másnap dobozba tehetjük őket...és fogyaszthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretem a puszedlit.... és kerestem azt az ízt, ami olyan meghatározó ennél a sütinél. Hát megtaláltam, és ez a kardamom!!! Nos, ez mindenképp kell bele.. ez adja azt a bizonyos ízt...:-) Szerintem nem helyettesíthető a mézeskalács fűszerrel... kihagyhatatlan.... Nekem egész Londonig kellett utaznom, hogy beszerezzem :-) Általában karácsony tájékán sütöm ezt a finomságot, és hát isteni... süssétek.. süssétek! Szép ünnepeket :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!