Mézes-narancsos kacsa petrezselymes bulgurral és párolt káposztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
Kacsacomb és bulgur
-
400g kacsacomb1164 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
67g méz203 kcal
-
87g narancs30 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
50g bulgur171 kcal
-
67g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Párolt káposzta
-
117g káposzta23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
Összesen
1707
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
Kacsacomb és bulgur
-
2400g kacsacomb6981 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
400g méz1216 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
300g bulgur1026 kcal
-
400g víz0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Párolt káposzta
-
700g káposzta140 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
Összesen
10252
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
Kacsacomb és bulgur
-
47.2g kacsacomb137 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.5g lilahagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.9g méz24 kcal
-
10.2g narancs4 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
5.9g bulgur20 kcal
-
7.9g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Párolt káposzta
-
13.8g káposzta3 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.2g balzsamecet0 kcal
Összesen
201
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 124.2 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 602 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.3 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 402.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
1707
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.1 g
Zsír
-
Összesen 745.2 g
-
Telített zsírsav 253 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 351 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 1370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6935.6 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 799 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 901 mg
-
Foszfor 3613 mg
-
Nátrium 1288 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 673.9 g
-
Cukor 405 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 2415.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 942 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 483 mg
-
D vitamin: 510 micro
-
K vitamin: 544 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 718 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 864 micro
-
α-karotin 227 micro
-
β-karotin 602 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1385 micro
Összesen
10252
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
Kacsacomb és bulgur
-
8 db kacsacomb
-
1 tk rozmaring
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 kk kakukkfű
-
2 közepes fej lilahagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
200 ml méz
-
2 db narancs
-
2 ek sertészsír
-
1.5 bögre bulgur
-
4 dl víz
-
1 tk petrezselyem
-
1.5 ek ételízesítő
Párolt káposzta
-
1 kis fej káposzta
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek sertészsír
-
1 csapott ek cukor
-
só ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
2 ek balzsamecet
Elkészítés
Kacsacomb és bulgur
- Miután megpucoltuk a combokat, szárazra kell törölni. Sóval hintsük meg, és dörzsöljük jól be.
- Egy zsírozott tepsi alját rakjuk ki lila hagymával. A húsokat a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a borssal és a tört fokhagymával dörzsöljük alaposan be. Tegyük a hagymaszeletekre.
- A mézet keverjük el az egyik narancs levével. Locsoljuk be a combokat, a másik narancsot karikára vágva tegyük a húsok közé.
- Alufóliával fedjük le a tepsit, és 170 C-fokon 1 óra 15 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és locsoljuk meg a saját levével a kacsahúst. Tegyük vissza, hogy szépen megpiruljon.
- A bulgurt főzzük ki ételízesítős vízben, előírás szerint, és szórjuk friss petrezselyemmel.
- Tálaláskor a kacsacomb mellé szedjünk a köretből, és párolt káposztát kínáljunk mellé. Jó étvágyat!!
Párolt káposzta
- A káposztát gyaluljuk le. Zsíron dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Szórjuk meg ízlés szerinti cukorral, pirítsuk enyhén.
- Szedjük rá a káposztát, sóval, őrölt köménymaggal és balzsamecettel ízesítsük. Pároljuk gyakran kevergetve, kis vizet aláöntve.
- Kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsük be, hogy finom legyen!!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 1398
- Feltöltés dátuma: 2021. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Nálunk a karácsony, ünnepi koccintással kezdődik, majd folytatódik egy illatozó ebéddel, aztán jön a desszert, és mehetünk kibontani az ajándékokat.... :-))))