r
Nosalty Logó

Mézes-narancsos kacsa petrezselymes bulgurral és párolt káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Mézes-narancsos kacsa petrezselymes bulgurral és párolt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Összesen 1707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Összesen 10252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.1 g

Zsír

  • Összesen
    745.2 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    351 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6935.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    901 mg
  • Foszfor
    3613 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.9 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    2415.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    483 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    544 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 10252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Elkészítés

Kacsacomb és bulgur

  1. Miután megpucoltuk a combokat, szárazra kell törölni. Sóval hintsük meg, és dörzsöljük jól be.
  2. Egy zsírozott tepsi alját rakjuk ki lila hagymával. A húsokat a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a borssal és a tört fokhagymával dörzsöljük alaposan be. Tegyük a hagymaszeletekre.
  3. A mézet keverjük el az egyik narancs levével. Locsoljuk be a combokat, a másik narancsot karikára vágva tegyük a húsok közé.
  4. Alufóliával fedjük le a tepsit, és 170 C-fokon 1 óra 15 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és locsoljuk meg a saját levével a kacsahúst. Tegyük vissza, hogy szépen megpiruljon.
  5. A bulgurt főzzük ki ételízesítős vízben, előírás szerint, és szórjuk friss petrezselyemmel.
  6. Tálaláskor a kacsacomb mellé szedjünk a köretből, és párolt káposztát kínáljunk mellé. Jó étvágyat!!

Párolt káposzta

  1. A káposztát gyaluljuk le. Zsíron dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Szórjuk meg ízlés szerinti cukorral, pirítsuk enyhén.
  2. Szedjük rá a káposztát, sóval, őrölt köménymaggal és balzsamecettel ízesítsük. Pároljuk gyakran kevergetve, kis vizet aláöntve.
  3. Kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsük be, hogy finom legyen!!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 1247
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a karácsony, ünnepi koccintással kezdődik, majd folytatódik egy illatozó ebéddel, aztán jön a desszert, és mehetünk kibontani az ajándékokat.... :-))))

Hozzávalók

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...