Mézes-mustáros csirkemell fehérborral
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
333g csirkemellfilé400 kcal
-
267g újkrumpli164 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
42g méz127 kcal
-
100g mustár60 kcal
-
67g fehérbor55 kcal
-
13g citromlé3 kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
800g újkrumpli493 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g méz380 kcal
-
300g mustár180 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
40g citromlé9 kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
37.8g csirkemellfilé45 kcal
-
30.2g újkrumpli19 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g méz14 kcal
-
11.3g mustár7 kcal
-
7.6g fehérbor6 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2696.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 970 mg
-
Nátrium 1274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 625.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.8 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8090.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 333 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 612 mg
-
Foszfor 2911 mg
-
Nátrium 3822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.7 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1875.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 105 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 989 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Hozzávalók
-
1 kg csirkemellfilé
-
2 közepes db vöröshagyma
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- Vegyünk egy mély tepsit, béleljük sütőpapírral. Az újkrumplit mossuk meg, vágjuk félbe, és héjastól helyezzük a tepsibe. Fűszerezzük a krumplikat ízlés szerint.
- A húst vágjuk kisebb csíkokra vagy darabokra, ahogy szeretjük. Sózzuk be, és borsozzuk őket egyenként, majd helyezzük a tepsibe őket a krumpli mellé, köré.
- A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra. Oszlassuk el őket egyenletesen a tepsiben. (Ha van fokhagymánk, törjük meg és tegyük a tepsibe. Ha lett volna, a pácba is raktam volna.)
- Öntsük alá a bort. Finom szaftja lesz az ételnek tőle, és ebben egyenletesen át fog főni a hús. Használhatunk több bort is, de nem kell, hogy ellepje, mert a teteje úgy nem fog megpirulni. A húsok tetejére csepegtessük a citrom levének felét, a maradék citromlevet keverjük a páchoz.
- Készítsük el a pácot: ha sok szafttal szeretjük, használjunk több mustárt. Keverjük el a mézzel. Határozottan édesnek kell lennie, hogy a méz intenzíven érződjön. Tegyünk bele késhegynyi borsot (a húson is van már, ezt vegyük figyelembe) és ízlés szerint kakukkfüvet. A kakukkfűnek intenzív íze van, ezért ha nem vagyunk biztosak a mennyiségben, kóstoljunk. A csirkéhez jól illik és a pácban kell, hogy intenzív íze legyen, így én bátran használtam. Ne felejtsük a maradék citromlevet belekeverni.
- A pácot öntsük a húsokra, és mehet az egész a sütőbe. Nem kell a borral elkeverni. A lényeg, hogy rajta legyen a húsokon a pác, és arra süljön rá. Sütés közben lehet a húsok tetejét az alatta lévő borral locsolgatni, ha szeretnénk.
- A sütés elején alacsonyabb hőfokot (190-200 fok) használjunk hogy átsüljenek, de a végén nagyobb hőfok (230 körül) kell, hogy átpiruljon a teteje. Sütőtől függően. Légkeveréses sütőm nem volt soha, így arra nem tudok tanácsot adni. Aki akar, használhat alufóliát, hogy gyorsabban süljön, én kihagytam. Akkor kész, ha a hagyma is szépen rápirult. (Nekem előbb kellett kivennem. Így is finom lett.) Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 50x40
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2793
- Feltöltés dátuma: 2020. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Előző nap sütögettünk a kertben, így a maradékokból másnap szerettem volna valami gyorsat, finomat összerakni a nagyétkű fiúknak. Kezembe akadt a fehérbor-maradék is, ami persze a kajában landolt. :) Ez a bor egy édes muskotályos fehér volt, de bármilyen másik is lehetett volna. A fehér húshoz fehér való, így a csirkéhez fehéret válassz. Mivel előző nap nem tudtam, hogy ez lesz a menü, így nem pácoltam be előre a húst. Kissé savasabb mustárral csináltam, így több méz kellett bele, de ha választhatsz: édesebb mustárral jobb lehet. Ínyencek tejszínesen is elkészíthetik, nekem ez most kimaradt. Ha van fokhagymád, azt is használd fel bátran, nekem nem volt. Ez a recept annyira könnyű, hogy bárki elkészítheti, az alapanyagokat nem kell kimérni. Alkoss érzéssel.