r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirkemell fehérborral

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Almavirág
Mézes-mustáros csirkemell fehérborral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8090.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    3822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 2492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk egy mély tepsit, béleljük sütőpapírral. Az újkrumplit mossuk meg, vágjuk félbe, és héjastól helyezzük a tepsibe. Fűszerezzük a krumplikat ízlés szerint.
  2. A húst vágjuk kisebb csíkokra vagy darabokra, ahogy szeretjük. Sózzuk be, és borsozzuk őket egyenként, majd helyezzük a tepsibe őket a krumpli mellé, köré.
  3. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra. Oszlassuk el őket egyenletesen a tepsiben. (Ha van fokhagymánk, törjük meg és tegyük a tepsibe. Ha lett volna, a pácba is raktam volna.)
  4. Öntsük alá a bort. Finom szaftja lesz az ételnek tőle, és ebben egyenletesen át fog főni a hús. Használhatunk több bort is, de nem kell, hogy ellepje, mert a teteje úgy nem fog megpirulni. A húsok tetejére csepegtessük a citrom levének felét, a maradék citromlevet keverjük a páchoz.
  5. Készítsük el a pácot: ha sok szafttal szeretjük, használjunk több mustárt. Keverjük el a mézzel. Határozottan édesnek kell lennie, hogy a méz intenzíven érződjön. Tegyünk bele késhegynyi borsot (a húson is van már, ezt vegyük figyelembe) és ízlés szerint kakukkfüvet. A kakukkfűnek intenzív íze van, ezért ha nem vagyunk biztosak a mennyiségben, kóstoljunk. A csirkéhez jól illik és a pácban kell, hogy intenzív íze legyen, így én bátran használtam. Ne felejtsük a maradék citromlevet belekeverni.
  6. A pácot öntsük a húsokra, és mehet az egész a sütőbe. Nem kell a borral elkeverni. A lényeg, hogy rajta legyen a húsokon a pác, és arra süljön rá. Sütés közben lehet a húsok tetejét az alatta lévő borral locsolgatni, ha szeretnénk.
  7. A sütés elején alacsonyabb hőfokot (190-200 fok) használjunk hogy átsüljenek, de a végén nagyobb hőfok (230 körül) kell, hogy átpiruljon a teteje. Sütőtől függően. Légkeveréses sütőm nem volt soha, így arra nem tudok tanácsot adni. Aki akar, használhat alufóliát, hogy gyorsabban süljön, én kihagytam. Akkor kész, ha a hagyma is szépen rápirult. (Nekem előbb kellett kivennem. Így is finom lett.) Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2788
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mustáros csirkemell fehérborral
Almavirág 1 recept

Előző nap sütögettünk a kertben, így a maradékokból másnap szerettem volna valami gyorsat, finomat összerakni a nagyétkű fiúknak. Kezembe akadt a fehérbor-maradék is, ami persze a kajában landolt. :) Ez a bor egy édes muskotályos fehér volt, de bármilyen másik is lehetett volna. A fehér húshoz fehér való, így a csirkéhez fehéret válassz. Mivel előző nap nem tudtam, hogy ez lesz a menü, így nem pácoltam be előre a húst. Kissé savasabb mustárral csináltam, így több méz kellett bele, de ha választhatsz: édesebb mustárral jobb lehet. Ínyencek tejszínesen is elkészíthetik, nekem ez most kimaradt. Ha van fokhagymád, azt is használd fel bátran, nekem nem volt. Ez a recept annyira könnyű, hogy bárki elkészítheti, az alapanyagokat nem kell kimérni. Alkoss érzéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...