Mézes-mustáros csirke 8. - sütőben
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
szépróza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
524
kcal
- 18% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2094
kcal
- 18% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
209
kcal
- 18% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 152.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
524
kcal
- 18% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.6 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2558.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1716 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 611.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 660 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2094
kcal
- 18% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A hús sütéséhez
A páchoz
-
1 dl napraforgó olaj
-
4 ek méz
-
4 teáskanál dijoni mustár
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A hús sütéséhez
- A csirkemellből szép szeleteket vágunk / a csirkecombok bőrét fellazítjuk.
- A pác hozzávalóit simára keverjük.
- A húsok mindkét oldalát megkenjük a páccal, egy tálba fektetjük őket. Egy éjszakán át pácoljuk.
- A húsokat tepisbe vagy tűzálló tálba fektetjük (amit előzőleg kiolajozhatunk), és előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük őket, először lefedve (a mellett kb. 30, a combot kb. 45 percig), majd teljes lángon fedő nélkül pirítjuk (kb. 10 perc).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 289
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 70665
- Feltöltés dátuma: 2011. március 13.
Ajánló
Mézes káposztasalátával (és "meglepő módon" zöldséges barnarizzsel) kínáltam, amivel nemcsak igen jól harmonizál az ízvilága, hanem nagyon jól összhangba lehet hozni az elkészítését is: míg a besózott káposzta levet enged, épp bepácoljuk a húst. Könnyű, illatos fehérbor illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
szépróza
96 recept
A mézes-mustáros dolgok nem tartoznak a kedvenceim közé, de ez nagyon finom lett :-) (még ha nem is illik magamat dícsérni...) Valószínűleg ez azért van, mert nem szeretem, ha túlzottan dominál a méz íze - de ha valaki úgy szereti, nyugodtan növelje a mézadagot, akár a másfél-kétszeresére is. ui.: a nevét nem magyarázom, aki érti, érti :-) (Barthes-szelet)