r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirke 8. - sütőben

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szépróza
Mézes-mustáros csirke 8. - sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

Összesen 524 kcal
  • 18% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

Összesen 2094 kcal
  • 18% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

Összesen 209 kcal
  • 18% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 524 kcal
  • 18% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2558.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2094 kcal
  • 18% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

Elkészítés

A hús sütéséhez

  1. A csirkemellből szép szeleteket vágunk / a csirkecombok bőrét fellazítjuk.
  2. A pác hozzávalóit simára keverjük.
  3. A húsok mindkét oldalát megkenjük a páccal, egy tálba fektetjük őket. Egy éjszakán át pácoljuk.
  4. A húsokat tepisbe vagy tűzálló tálba fektetjük (amit előzőleg kiolajozhatunk), és előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük őket, először lefedve (a mellett kb. 30, a combot kb. 45 percig), majd teljes lángon fedő nélkül pirítjuk (kb. 10 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 70544
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Ajánló

Mézes káposztasalátával (és "meglepő módon" zöldséges barnarizzsel) kínáltam, amivel nemcsak igen jól harmonizál az ízvilága, hanem nagyon jól összhangba lehet hozni az elkészítését is: míg a besózott káposzta levet enged, épp bepácoljuk a húst. Könnyű, illatos fehérbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mustáros csirke 8. - sütőben
szépróza 96 recept

A mézes-mustáros dolgok nem tartoznak a kedvenceim közé, de ez nagyon finom lett :-) (még ha nem is illik magamat dícsérni...) Valószínűleg ez azért van, mert nem szeretem, ha túlzottan dominál a méz íze - de ha valaki úgy szereti, nyugodtan növelje a mézadagot, akár a másfél-kétszeresére is. ui.: a nevét nem magyarázom, aki érti, érti :-) (Barthes-szelet)

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...