r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirke 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-mustáros csirke 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3201 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 534 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6082.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    3317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 3201 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kifilézzük, a filéket felnyitjuk, majd a húst alaposan megmossuk, és egy olajjal enyhén kikent tepsibe helyezzük a csontokkal együtt (szeretem vele sütni a csontot, mert sokkal zamatosabb lesz így a hús).
  2. A tejfölt a mézzel, mustárral, olajjal és a fűszerekkel alaposan elkeverjük, és ráöntjük a hússzeletekre. Villával kicsit megszurkáljuk, majd kb. fél órát hagyjuk pácolódni.
  3. A tepsit alufóliával lefedjük, s 200-220 fokos sütőben 50 percig sütjük a húst. Ezután levesszük róla a fóliát, és 250 fokon további 30 percig sütjük, hogy az időközben keletkezett szaftja kissé besűrűsödjön, és a csirkemellek szépen megpiruljanak.
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14795
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 10.

Ajánló

Kínálhatjuk habos burgonyapürével, párolt rizzsel, bulgurral, petrezselymes burgonyával - szinte bármilyen körettel, ami illik a szaftos húsokhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Váratlanul érkezett vendégeknek kínáltam, mikor a húson és a burgonyán kívül szinte semmi más nem volt otthon. Nagy sikert arattam vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...