Mézes-mandulás-diós kiflik
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
94g finomliszt341 kcal
-
31g sertészsír282 kcal
-
31g tejföl62 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
2g sertészsír17 kcal
Töltelék
Összesen
1113
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
750g finomliszt2730 kcal
-
250g sertészsír2255 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Töltelék
Összesen
8898
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
37.1g finomliszt135 kcal
-
12.4g sertészsír112 kcal
-
12.4g tejföl24 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
Töltelék
Összesen
440
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
1113
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.1 g
Zsír
-
Összesen 554.3 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 194 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 168 g
-
Koleszterin 1050 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5110.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 1067 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 861 mg
-
Foszfor 2592 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 854.2 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 353 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 541 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 401 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 599 micro
-
Kolin: 907 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 827 micro
Összesen
8898
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
440
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
75 dkg finomliszt
-
250 ml tejföl
-
1 csipet só
Töltelék
-
25 dkg dió
-
10 dkg mandula
-
2 citromból nyert citromhéj
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 ek akácméz
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
1 dl tej
Elkészítés
Tészta
- Összegyúrjuk a hozzávalókat finom ruganyos tésztának. (A tojásfehérjét tegyük félre, szükség lesz rá a kiflik feltekeréséhez).
- Hosszúkás rudat formázunk belőle, és 6 részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra kisodorjuk, és olvasztott zsírral megkenjük, feltekerjük. Egy nagyobb tányérra tesszük, és betesszük a hűtőbe minimum 4 órára, de egy éjszakára is benn maradhat.
- Majd amikor kivesszük, mindegyik rudat kétujjnyi vastagságúra daraboljuk.
- Egyenként, enyhén téglalap alakúra kisodorjuk (keveset lisztezhetjük alatta), a közepére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a felső rész tésztát, az ujjainkkal a széleit lenyomkodjuk, a tojásfehérjével lekenjük ezt a részt, és összecsípve a végeit feltekerjük. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 20 percig sütjük. Amikor már zsemle színű lesz az alja, akkor kész.
- A kisűlt kifliket porcukorba hempergetjük, és langyosan már tálalható.
Töltelék
- A darált diót, mandulát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, mézet, sárgabaracklekvárt leforrázzuk 1 dl tejjel, és jól összekeverjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 54
- Össznézettség: 3119
- Feltöltés dátuma: 2015. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
Nagyon finom, lágy tészta, több hétig is eláll. Ízletes harapnivaló a őszi délutáni teázásokhoz. Akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.