r
Nosalty Logó

Mézes krémes Tésztásfül konyhájából

NS
Mézes krémes Tésztásfül konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

907
Kalória
11.6g
Fehérje
151.2g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
42.9g
Víz
78.9g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
82.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1209.6 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 7242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat (a rumaroma + 0,5 dl víz kivételével) összekeverjük, és meggyúrjuk, annyi tejet teszünk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. 5 részre osztjuk, kis cipókat készítünk. A cipókat a lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú téglalap formára nyújtjuk.
  3. A tésztákat a megfordított tepsire terítjük, amire már oda készítettük a sütőpapírt. 190 fokos sütőben megsütjük a tésztákat (5 lap). 10 perc laponként. Vigyázzunk, hamar sül, ne égessük oda!
  4. A lapokat a vízzel hígított rumaromával megkenjük.
  5. Az első lapot a krémmel töltjük, a második rá, azt baracklekvárral megkenjük, a harmadik lapot ismét a baracklekvárral kenjük, a negyedik lapot megint krémmel, az ötödik lappal zárjuk.
  6. A tetejét lekenjük a krémmel vékonyan, darált dióval megszórjuk. (A krémet három részre osszuk el, de a tetejét megkenni már kevesebb kel.)
  7. A süteményt csak másnap vágjuk fel, addig megpuhulnak a lapok benne.

Krém

  1. A tejet felforraljuk, a grízt megfőzzük. Folyamatosan kevergetve, ne legyen csomós! Megvárjuk, amíg kihűl, azután hozzáadjuk a porcukrot és a vajat, és kézi mixerrel habosra keverjük.
  2. Sárgabaracklekvárral a második, valamint a harmadik lapot kenjük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40x2

Anyósom régi receptkönyvében találtam. Még a segítségére számítottam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...