r
Nosalty Logó

Mézes krémes Bakesz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes krémes Bakesz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 1478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 8863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    282 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3905.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1458.9 g
  • Cukor
    817 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 8863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tészta

Krém

Csokimáz

Elkészítés

A tészta

  1. A tészta hozzávalóit (a liszt és a szódabikarbóna kivételével) gőz fölött, gyors keveréssel összemelegítjük (vigyázva, nehogy a tojás kicsapódjon).
  2. A gőzről levéve a többi szárazanyagot is belekeverjük.
  3. Megmérjük (kb: 1150 g). 4 egyenlő cipóra osztjuk.
  4. A cipókat visszatesszük a tálba (a tálat a gőz fölé, hogy a tészta melegen maradjon), és egyesével kinyújtjuk.
  5. Majd sütőtepsi hátulján (34×34) sütőpapíron megsütjük. Előmelegített sütőben 170 C° (hőlégkeveréses) 4-6 perc laponként.

Krém

  1. Tulajdonképen ezzel kezdjük az egész sütést, hogy a krém kihűljön, mire a lapok elkészülnek. 3.5 dl tejben megfőzzük a grízt.
  2. 3.5 dl tejben megfőzzük a pudingot.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a hideg krémeket hozzákeverjük.
  4. Én saját készítésű birsalmasajtot használok lekvárnak, amit addig melegítek, míg kenhető nem lesz.
  5. Az első lapra rákenjük a krém felét. A következő lapra a lekvárt, majd a 3. lapra a maradék krémet, rá pedig a negyedik lap.

Csokimáz

  1. A csokoládét apróbb darabokra törjük, majd gőz fölött megolvasztjuk, és egy evőkanál olívaolajat teszünk hozzá (ez segít, hogy szeleteléskor ne törjön a máz).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 5589
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különös történetem nincs, de gyermekkoromtól kezdve kedvenc süteményem. Nem hiányozhatott az ünnepi kínálatból, és a disznóvágások desszertje is ez volt. Mivel a sütinek legalább egy napot állnia kell (hogy puhuljon a tészta), így már előző este a széleit megehettük! 

Hozzávalók

A tészta

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...