Mézes krémes Bakesz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
13g méz38 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
117g tej65 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
29 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
83g lekvár/ dzsem232 kcal
Csokimáz
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
Összesen
1478
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tészta
-
600g finomliszt2184 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
75g méz228 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
700g tej392 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
171 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
500g lekvár/ dzsem1390 kcal
Csokimáz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
8863
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tészta
-
19.9g finomliszt72 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
2g margarin14 kcal
-
2.5g méz8 kcal
-
5g tej3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
23.2g tej13 kcal
-
1.2g búzadara4 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
6.6g margarin48 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
16.6g lekvár/ dzsem46 kcal
Csokimáz
-
3.3g étcsokoládé18 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 650.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.1 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 359 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1478
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 111.7 g
Zsír
-
Összesen 282 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3905.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1293 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 776 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1458.9 g
-
Cukor 817 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 362.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 257 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 2152 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1612 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 626 micro
Összesen
8863
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
A tészta
-
60 dkg finomliszt
-
18 dkg porcukor
-
6 dkg margarin
-
3 ek méz
-
2 kávéskanál szódabikarbóna
-
2 csipet só
Krém
-
7 dl tej
-
3 evőkanál búzadara
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
20 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
50 dkg lekvár/ dzsem
Csokimáz
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A tészta
- A tészta hozzávalóit (a liszt és a szódabikarbóna kivételével) gőz fölött, gyors keveréssel összemelegítjük (vigyázva, nehogy a tojás kicsapódjon).
- A gőzről levéve a többi szárazanyagot is belekeverjük.
- Megmérjük (kb: 1150 g). 4 egyenlő cipóra osztjuk.
- A cipókat visszatesszük a tálba (a tálat a gőz fölé, hogy a tészta melegen maradjon), és egyesével kinyújtjuk.
- Majd sütőtepsi hátulján (34×34) sütőpapíron megsütjük. Előmelegített sütőben 170 C° (hőlégkeveréses) 4-6 perc laponként.
Krém
- Tulajdonképen ezzel kezdjük az egész sütést, hogy a krém kihűljön, mire a lapok elkészülnek. 3.5 dl tejben megfőzzük a grízt.
- 3.5 dl tejben megfőzzük a pudingot.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a hideg krémeket hozzákeverjük.
- Én saját készítésű birsalmasajtot használok lekvárnak, amit addig melegítek, míg kenhető nem lesz.
- Az első lapra rákenjük a krém felét. A következő lapra a lekvárt, majd a 3. lapra a maradék krémet, rá pedig a negyedik lap.
Csokimáz
- A csokoládét apróbb darabokra törjük, majd gőz fölött megolvasztjuk, és egy evőkanál olívaolajat teszünk hozzá (ez segít, hogy szeleteléskor ne törjön a máz).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5530
- Feltöltés dátuma: 2016. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Különös történetem nincs, de gyermekkoromtól kezdve kedvenc süteményem. Nem hiányozhatott az ünnepi kínálatból, és a disznóvágások desszertje is ez volt. Mivel a sütinek legalább egy napot állnia kell (hogy puhuljon a tészta), így már előző este a széleit megehettük!