r
Nosalty Logó

Mézes krémes 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Mézes krémes 4.
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    381.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1102.3 g
  • Cukor
    580 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 8360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 326 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a mézet felolvasztjuk, és hagyjuk hűlni.
  2. A lisztet összekeverjük a porcukorral, szódabikarbónával, majd a zsírt elmorzsoljuk benne.
  3. Kis fészket csinálunk, a tojást, tejet, és a kihűlt mézet a közepébe tesszük, és puha tésztát gyúrunk belőle.
  4. 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott tepsi hátulján előmelegített sütőben, 190 fokon mind a 4 lapot kisütjük egymás után.
  5. A lapokat akkorára nyújtsuk ki, mint amekkora a tepsi hátulja. Ha nagyobbra sikerül, akkor vágjuk le a szélét sütés előtt, mert akkor könnyebb lesz lecsúsztatni a tepsi hátuljáról a megsült tésztát. (Késsel alá szoktam nyúlni, és szépen lecsúszik a tepsiről.)
  6. A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük.
  7. A tejet feltesszük melegedni, belekeverjük a tojásos masszánkat, és sűrű pudingot főzünk belőle. Hagyjuk hűlni.
  8. A margarint és a porcukrot habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  9. Amikor a pudingunk kihűlt, először a vajas krémmel jól összekeverjük, majd a habot óvatosan belekeverjük.
  10. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
  11. Egy éjszakát áll és másnap megpuhul a krémtől a tészta, és lehet tetszőlegesen szeletelni és fogyasztani
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x34
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 984
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 556
  • Össznézettség: 282442
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Ajánló

Szeletelés után porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden karácsonykor ezt a süteményt készítem. Nagynéném receptje (aki 88 éves). Évek óta december 23 -án mindig eljön hozzánk, és együtt megsütjük ezt a sütit. Másnap, 24-én  csak enni kell. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...